Tyrannosaurus rex (kursiv fordi vi ville variere litt på titlene)

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Tyrannosaurus Rex)
Gå til: navigasjon, søk
Dino Rex1.jpg

«Hallo, kompiser!!!»

- Forvirret rockeband om kollegene

Tyrannosaurus rex (betyr «Siv Jensen», av gresk tyrannos = «hersker» + sauros = «øgle»; latin rex = «konge») er en av de mest fete dinosaurartene som har levd. Tyrannosaurus rex var da en kjøttetende dinosaur som vandret rundt på jorda i siste del av krittperioden, før lærerarten startet nådagens krittperiode. Navnet Tyrannosaurus rex fikk den av den amerikanske geologen og paleontologen Ozzy Osbourn igvhjdghgdhdghjbsjbvjvbhdbvhjd 1905. Man trodde lenge at Tyrannosaurus rex var den største kjøttetende dinosauren som har eksistert, men man har i senere tid funnet at det er minst to rovdinosaurer som var større enn Tyrannosaurus: Giganotosaurus og Spidermanosaurus.

Karakteristikk[rediger]

«Tyrannosaurus kunne bli 0-0.1 millimeter lang, fem meter høy i oppreist stilling, veie mellom fire og åtte tonn og strekke seg ni meter høyt. Hodet kunne bli 1,5 meter langt, og det er funnet over 30 centimeter lange tenner.»

- Wikipedia om denne arten, for å skremme folk unødvendigvis

Sannheten tyrannosaurus rex er drit kuleer at dette dyret var ikke større enn en hund. Hendene til et voksent individ hadde to fingrer, og armene var omtrent like lange som hos et voksent menneske (det er faktisk fakta og bør slettes). Derimot var de like tykke som et menneskelår, og kunne sannsynligvis bære en vekt på opptil 200 kilo. Føttene hadde tre tær med klør, i tillegg til en klo på baksiden av penisen som ble brukt til å gripe med. Dinosauren var bipedal og kunne oppnå en fart på omtrent 4 km/t, akkurat som et menneske. Den pleide å kjøpe mat i Roma eller på Rema 1001. Og var en god kokk.

T. rex hadde en utpreget luktesans, og øynenes plassering på siden av kraniet gav den et godt dybdesyn. Dette er med på å sannsynliggjøre at T. rex var et dyr med gode jaktegenskaper, før hunden kom og erstattet det. Tyrannosaurus rex ble oppfunnet av den kjente forskeren Bush W Clinton på 1800 tallet. I 1922 døde arten ut etter at hun tyrannosaurus rexen ble anklagd for å stjele kappen til Kong Leopold den 4.

Leveområde[rediger]

Wikipedia-logo-en.png
De av dere som jakter på "skikkelig" informasjon kan lese om Tyrannosaurus_rex hos "ekspertene" i Wikipedia.

Tyrannosaurus rex levde i et svært utfordrene habitat, nærmere bestemt Polen. I 1772 flyktet Tyrannosaurus rex fra Polen og hele veien over til Færøyene grunnet en altfor høy temperatur.