Vafler

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Nesten ferdig vaffel (Her er en vaffel som nesten er ferdig produsert, det eneste som gjenstår er å åpne panseret, og sette in motoren, og å fikse eksospotta)

«Å kjøre ein vaffel er ein drøm eg har heldt på lenge!»

- Ivar Aasen om Vafler

«I've never driven a better car»

- George W. Bush om Vafler

«Jag tycker en vaffel kommar til at døda meg»

- Jon Olson om Vafler

«Når jeg blir stor, skal jeg kjøpe en vaffel»

- Jens Stoltenberg om Vafler

Vafler er ett av verdens mest eksklusive bilmerker, og blir produsert i fabrikker rundt omkring i verden. Den første og mest produktive fabrikken er "Vaffeljern" som ligger i Hamburg, Tyskland. Mannen som fant opp dette bilmerket var Christoffer Columbus, som stiftet firmaet "Vaffelmedjordbær" I 1592. Dette firmaet begynte allerede i år 1602 å produsere vafler, og hadde stor suksess blant aristokrat klassen på Grønland. Vafler er kjent for å være en rikmanns bil, og har mange fine fasiliteter, som vi skal komme tilbake til. Mange norske personer kjører eller har kjørt vafler, bl.a. Ivar Aasen, Pia Haraldsen og Lars Sponheim med flere. Mange tror at Vafler og Vaffel er det samme, her tar de helt feil (Sjekk Vaffel for mer informasjon). vaffler er godt med blåbersyltetøy


Historie[rediger]

Starten[rediger]

Som sagt ble firmaet "Vaffelmedjordbær" som produserer Vaffel-bilene stiftet i 1592 av Christoffer Columbus. Firmaet ble fort populært etter en heftig markedføring, med mange skitne triks. Derfor kom første rettssak mot Vaffelmedjordbær etter 2 år. De ble saksøkt fordi datidens største bilprodusent, mattebøker, ble brukt nedlatende i reklamen til Vaffelmedjordbær. Christoffer Columbus ble landsforvist, og tok med seg firmaet og fabrikken på en lang tur inn i det ukjente. De traff da på ett ukjent kontinent, og satte seg til ro. De bestemte at den første som døde på dette nye kontinentet skulle få det oppkalt etter seg. Ulykkesfuglen Amerigo Vespucci klarte såklart å tryne ned en klippe lande på en stein med bjellefestet først. Noe som førte til direkte død. Men siden de andre syntes Amerigo var et så forbanne stygt navn, skiftet de litt på navnet, og kalte kontinentet for "Amerika". Her bossate de seg, og lagde den første bilfabrikken, Vaffeljern, som begynte å produsere de første bilene i 1602. Kundene på den tiden var som oftest roane-indianere, som elsket denne norske sporten(Nasjonalsporten til Norge. Men etter som utvandringen til Amerika sto til på fulgt, gikk Vaffelmedjordbær svart, og tente spenn som bare søren!

Videre og frem til nåtiden[rediger]

Etter at Vaffelmedjordbær begynte å gå svart, har de bare blitt rikere og rikere. Og i dag regner konsernsjef Donald Thrump med at Vafflemedjordbær er verdt hele 18 000 000 milliarder amerikanske dollar. Noe som tilsvarer.. ja, hele verden cirka. Etter borgerkrigen i USA, begynte Vaffelmedjordbær å utdvide, og på starten av 1900-tallet hadde de over 10 butikker USA rundt. I 1925 fikk Vaffelmedjordbær sin første utenlandske fabrikk, denne plasserte de i Sverige, og eide totalt Volvo langt opp i tykktarmen. Dette likte ikke svenskene spesielt godt, og demonstrerte mot Vaffelmedjordbær, og i 1934 måtte Vaffelmedjordbær se seg slått. Og de flyttet fabrikken til tyskland, men her kjørte de en litt lavere profil (Også fordi ADHD-Hitler var ved makta). I andre verdenskrig, lagde Vaffelmedjordbær en avtale med Hitler, og de begynte å produsere Vaffel-Stridsvogner og bombefly(kalt luftvaffel), som ble en stor hit. Etter krigen ble amerika pissed of, siden Vaffelmedjordbær hadde støttet tyskerne. Da gjorde VMJ(Vaffelmedjordbær. De forkortet navnet i 1946) ett taktisk trekk og sendte 50% kampanje world-wide, da ble de tilgitt med en gang.

Utseende[rediger]

Vafler har eg meget originalt og spesielt utseende. Bilen er formet som en femkløver, og som oftest blir vafler farget gyldenbrun. Noen uhell har også ført til svarte vafler. Bilens aerodynamikk er meget komplisert, og det er ytterst få som kjenner hemmeligheten. Denne aerodynamikken fører til at vafler kan oppnå store hastigheter på opp mot 150 km i timen. Når det gjelder Accesorier er vafler blant de beste, ofte med rød-flytende seter og radio. Også mye bling-bling kan bli funnet i disse bilene. Materialet brukt for å lage én vaffel, er for det meste skinn fra Sukkerkorn, og hardplast. Dermed får vafler ett meget luksuriøst og ytterst pent utseende.

Sikkerhet[rediger]

Sikkerheten er en av førsteprioritetene til VMJ, og det investeres tusenvis av kroner vært år på å forbedre sikkerheten i alle vaffler i hele verden! VMJ var det første selskapet i verden som produserer biler til å produsere en bil med Airbag. Og VMJ har den laveste statistikken i forhold til dødsfall ganger med antall biler solgt. Dette skyldes også god organisering innenfor firmaet. VMJ har også nå installert en ny funksjon, som skyter personer ut av bilen dersom de kræsjer. Det eneste problemet med dette hittil, er høyden på utskytningen som varier i forhold til vekt. Men kan i verste fall skyte en person 100 meter opp i lufta.