Vibrafon

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Hovedsponsor til instrumentutviklingen

Vibrafonen er et av de enkleste instrumenter å spille på.

et vakkert instrument
fire køller i full fart

Det er bare å ta en kølle og klinke til på en sånn derre metallplate som ligger midt forran nesen din, og så blir det lyd. Spyttet bare kommer på å drepe alle som de trodde.

NinjastarSe.cx.png Bevaringsverdig søppel-artikkel
Denne artikkelen er et glimrende eksempel på Hvordan:Være dum og ikke morsom,
og er her kun til skrekk og advarsel!
Steamroller.JPG Stop hand transparent.gif DENNE ARTIKKELEN BØR KJØRES OVER AV EN DAMPVEIVALS!!! Stop hand transparent.gif
Av og til er fundamentet for en artikkel så kav råttent og dårlig at det eneste fornuftige å gjøre er å rive ned alt sammen og starte om igjen fra bunnen. Med andre ord: skriv om denne artikkelen – den er i så dårlig stand at du kan greit se bort fra det som allerede er her hvis du vil.
Vær tøff og GJØR DET!!!


Vibrafonen ble oppfunnet etter det siste utbruddet i vulkanen Vesuv. Fattige bønder i Italia ville ha et vakkert, melodisk instrument de kunne spille på uten at det ble ødelagt av brann. De gamle pianoene som sto rundt på enkelte av gårdene gikk opp i røyk i forbindelse med de mange gårdsbrannene under og etter utbruddet fra vulkanen. Det norske forsikringsselskapet Gjensidige, som var hovedassurandør ute på den Italienske bygda, rett og slett forlangte at det kom et instrument som ikke var brennbart inn i de hundrede hjem. Eller kanskje det var de tusender hjem. Mange var det i alle fall. Flere enn 10. Og da tok bøndene dette på alvor og fikk snekret sammen, eller rettere sagt sveiset sammen noe jernskrammel til noe lekkert. Noe høybårent. Noe vakkert og flått. Gjensidige engasjerte Modern Jazz Quartet med Milt Jackson til å lære opp halve Italia til å spille vibrafon. Den som er noe inn i Jazzens verden forstår verdien av opplæringen, selv om instrumentet kan være litt vrient de første årene. Særlig det med å spille med 4 eller fler køller samtidig. Meget avansert, om sant skal sies.

Grunnutdanningen på melodiske instrumenter KAN være traumatisk for den enkelte