Vin

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Happy New Year, Ms. Sophie!»

- Hovmesteren om vin

Vin består av god, søt saft (oftest fra rosin) som dessverre er kommet i skade for å gjære. Når saften etter kort tid er ødelagt av gjærsopp og fruktsukkeret er omdannet til fusel og annen alkohol, så blir denne sure guggen tappet på fine flasker med fargerike etiketter og solgt til mennesker uten smaksløker som tror at dette er godt fordi de har hørt andre mennesker uten smaksløker si at det er godt. Dette fungerer omtrent som i eventyret om Keiserens Nye Klær. Ingen våger å si sannheten.


Vin og lys, vinen til venstre

.


Varianter[rediger]

Vin karakteriseres ofte etter fargen. Rødvin er rød, Hvitvin er ikke hvit men nærmest klar eller gulaktig. Rosévin vet ikke helt hva den er. Hetvin er tilsatt sprit og sukker for å døyve den fæle smaken.

Se gjerne våre spesialsider for Hvitvin og Rødvin


Bruksområder[rediger]

Vin brukes med hell til impregnering av treverk og garving av lær. Noe vin serveres til mislykket mat som smaker verre enn vinen. Smaksmaskeringen er ofte vellykket. Vin serveres ofte sammen med ost og stearinlys. Lyset er den som smaker best av disse tre. Rødvin brukes også i elektronikkindustrien for å etse de trykte kretskortene i MP3-spillere.


In Vino Veritas[rediger]

Et Latinsk uttrykk opprinnelig tillagt Gaius Julius Caesar. Fritt oversatt til norsk betyr det, "hun ser mye bedre ut etter du har drukket en flaske vin" Caesar trodde fullt og helt på dette, og utviklet magesår på grunn av all garvesyren. Han ble senere dolket ihjel av representanter for kvinnegruppa Ottar.Rosinbrennevin[rediger]

Den hittil mest vellykkede anvendelsen av vin er fremstilling av rødsprit.

Den delen av produktet som ikke holder kvalitetsmålet til rødsprit brukes til fremstilling av konjakk og annet druebrennevin.


Produsenter[rediger]

Vin kan produseres av Gud og Hermann. Særlig førstnevnte er kjent for vinen hans sønn spesialproduserte til et bryllupp i midtøsten for en god tid tilbake.