Vombat

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Vombat
En vombat tigger om mer loff.
En vombat tigger om mer loff.
Vitenskapelig(e)
navn:
Vidarus snålbergenserus
Norsk(e) navn: Vombat
Hører til: Rare dyr
Antall arter: 1
Habitat: På og i jorden
Utbredelse: Australia
Delgrupper: Lemen

«Vi brukte å danse til Joy Division

- Crocodile Dundee om seg og vombatene sine


Vombaten (Vidarus snålbergenserus) er en utryddningstruet dyreart fra Australia. Vombaten finnes spredt over hele Australia, men i Nord-Australia er det bare 86 gjenværende eksemplarer av denne lille krabaten.

I likhet med stort sett alle australske dyr har den flatt fjes og store klør. En fullvoksen vombat kan veie omtrent det samme som en fullvoksen, kvinnelig, amerikansk modell. Med andre ord, nærmere 36 kg.

Vombatens livsstil[rediger]

Vombatene lever av loff med smør, og en snickers til dessert. Det er jo en grunn til at de er utrydningtruet. Om kvelden pumper den jern for å øke som muskuløse kroppsbygning og for å trekke kvinnfolk. For å holde seg i form graver vombatene huleganger under bakken. Om den skulle være så uheldig å støte på et hinder (som et gjerde) ville den ta helt av, og få varige men og depressjoner. I de værste tilfellene kan den, i likhet med sin kjære bror Lemenen, sprekke av sinne.

Vombaten og mennesket[rediger]

Vombaten er et tamt dyr som kunne ha egnet seg som husdyr, men dessverre lider den av PMS og har akutt dårlig temperament. Om du skulle finne på å erte en vombat kunne det ende med at den sitter på magen din, og slår deg i annsiktet med dine egne hender mens den skriker "Slutt å slå deg selv!".

Hvordan vombaten formerer seg[rediger]

Vel, det starter med at en hankjønnsvombat og en hunnkjønnsvombat er veldig, veldig glad i hverandre... Ja, you know the story. Etter de er ferdige med økten legger vombathunnen et egg i en av hulene, tar bind for øynene på hannvombaten og dytter ham inn i hulen. Hannvombatens oppgave er nå å spore opp sitt eget egg, og ruge på dette egget i 43 dager. Om hannvombaten skulle være så uheldig å ikke finne egget sitt, vil den lide samme skjebne som en som treffer på et gjerde. Med andre ord vil den få varige men, depressjoner eller i værstefall ta selvmord.

Vombat er en art som liker å runke annen hver lørdag imens han ser på mikke mus. Alle Vombater bor på Sydpolen og noen bor i Stillehavet. Det finnes til sammen 3000000000 vombater i verden og til å med bor det 400000 på Mars.