Vrådal

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Vrådal er en liten men vakker plass i Kviteseid kommune, i Telemark. Vrådal er mest kjent gjennom turistene som forelsket seg i bygda på 1800 tallet. Men er du fra Vrådal liker du å tro at kombinert løperen, som ingen forøvrig har hørt om, Jan Rune Grave, er en mann alle burde ha hørt om. Vrådal ligger ved innsjøen Nisser. Nisser streker seg i fra Vrådal og til Treungen.

Typisk vrådøl[rediger]

En typisk person i fra Vrådal liker og kalle seg selv en Vrådøl. En gutt i fra Vrådal liker og tro han egentlig er i fra Bærum. Gutter fra Vrådal lever under ordtaket "Banken har penger". Ei jente i fra Vrådal er ofte ei som liker å "ligge litt rundt". Hun er ofte litt mer opptatt av utseende en det ser ut til. En typisk Vrådøl er ofte svært opptatt av hvor de kommer i fra, og liker best å skryte mest mulig av det. Selv om det skjeldent er noe å skryte av.

Ski og annet[rediger]

Vrådal har ca 300 innbyggere med fast adresse der. Selv om det er bare halv parten som bor der til daglig. Dette er fordi Kommunen Kviteseid nekter å tro at det går ann å ha adresse en plass, for så å bo en annen. Dette gjør at folk kan sleppe boplikt. Vrådal har om vinteren en hel haug med turister. Disse er ofte fra Danmark og klarer ikke å skjønne at 60-sone betyr å kjøre i 60, men tro det gjelder å ligge i 40. Helst midt i veien. Vrådal har også "Vrådal Panorama Skisenter". At det er et skisenter kan en være enig i, og han Petter har jammen fått sentret og bygda til å blomstre de siste årene! At ordet "panorama" ikke er en beskyttet beskrivelse, er vrådal et godt eksempel på.

Ordliste[rediger]

  • mi - vi
  • ti - til
  • kån - oss
  • dynni - døra
  • Mi æ best - vi tror vi er bedre enn alle andre, og sjavsagt sø æ mi det!
  • Mi ska gange på ski - Vi skal gå på ski, hvertfall ta med oss ski for å skryte litt.
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!