Whippet

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Whippeten, kanskje bedre kjent som pitbull-reken, er en engelsk mynde som bare de fattige fikk lov å eie. Grunnen til dette var fordi whippeten ofte er ganske overlegen, så for at de kongelige og rike ikke skulle VIRKE like overlegne som de var, fikk de altså ikke lov å eie slik en hund. Whippeten ble brukt mye på harejakt. Ingen vet hvorfor, ettersom harer pleier å ta opp kampen mot slike små hunder, så utfallet av harejakten blir ofte at whippeten blir skamslått og kommer haltende og hardt skadet hjem igjen.. Selv kaniner har en reell sjangs mot dagens whippets.

Opprinnelsen av denne rasen er ikke helt fastslått, men man tror den er blitt til ved å krysse store hybelkaniner med små greyhounds.


stell og væremåte:[rediger]

Denne rasen trenger en eier som kan gi den mye mosjon, deilig mat, vakre og myke puter og en fin sofa den kan ligge i om dagen. Om natten er det selfølgelig obligatorisk at den skal sove under dynen din med deg, samtidig som den stadig prøver å stjele plassen din. Det gjør den ved å skrape deg med klørne, puste på deg med katte-bæsj-ånde og stikke deg med den beinete kroppen sin. Gemytt: Det er ikke uten grunn at whippeten, ofte kalt pitbull-reken er en meget aggresiv rase, ettersom det er resultatet av å bli banket opp av harer i århundrer.

Den er en veldig god og populær familehund, særlig for de familier hvor foreldre som er drittlei av å høre på ungenes mas. Dette er en oppgave whippet klarer å løse, ettersom den er spesielt glad i barn og unge. (barn er jo tross alt ganske lette å fordøye.)