Wikipedia

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Wikipedialogoen.
Bouncywikilogo.gif
For kjedelige personer uten humoristisk sans, har de såkalte ekspertene (flisespikkerne og tørrpinnene) på Wikipedia laget en artikkel om Wikipedia.

Wikipedia (Også kalt Wickedpedia eller Ticklepedia) er et nettbasert leksikon som alle kan lese og redigere. Wikipedia er en dårlig parodi på forbildet Ikkepedia. Det tross at Wikipedia påstår det motsatte [1]. Wikipedia er et gammelt ord på latin og betyr: "Den som leser det vi har skrevet, og tror på det, er en idiot". Dette syns de som grunnla encyklopediet Wikipedia, som befinner seg på Internett, var et passende navn av åpenbare årsaker. Wikipedia må ikke forveksles under noen omstendigheter med Wikkepedia og for all del ikke Ikkepedia.

«Wikipedia er en tulleside hvor folk skriver artikler kun for å være morsomme»

- Eieren av Wikipedia, Richard Dean Anderson

.

Wikipedia ble grunnlagt av Jimbo Wales 30. februar 1984. Wikipedia finnes bare på noen få språk (ca. 197 språk, mens Ikkepedia har 957!) og merkelig nok er det tredje største Wikipedia-språket samisk. Wikipedias offisielle oppgave er å "hjelpe folk til å få lettere og nøyaktig informasjon". Ikkepedia ble startet med dette prinsipp i 1977, før datamaskinen var oppfunnet! Derfor ble Ikkepedia brukt gjennom dataspill, post, TV og skrivemaskin. Dataspill ble frem til 1995 bare spilt på såkalte <<spillmaskiner>>. På TV'en ble ikke alt vist, og for å bruke Ikkepedia-post måtte man først sende brev til Ikkepedia hvis du ville ha norske sider, og Uncyclopedia hvis du foretrakk engelsk.

Nola-pedia[rediger]

Apple-iphone.jpg

Wikipedia ble startet under navnet nola-pedia' i 1984. Bare ansatte kunne redigere verket fra 1984 til november 2002(det er derfor det ikke står noe viktig der). Wikipedia påstår at IKKEPEDIA er parodi på Wikipedia (bare tull, selvsagt)! Og at den engelske versjonen av Ikkepedia, Uncyclopedia, ble startet i januar 2005! I virkeligheten ble Uncyclopedia startet i 1940, og kom ut på norsk i 1981, men ble først i januar 1994 utgitt på norsk, som en del av nyttårsfeiringen. Du må ikke tro at wikipedia har noe godt å komme med.

Omfang[rediger]

Wikipedia har et labert antall artikler. De har 2 artikler på engelsk, 191 på norsk, 502 på Nazi-Tysk og 554 på samisk. Ikkepedia har 23011 på engelsk, 491 på norsk og 12001 på Nazi-Tysk og 13 på påskeharespråk.

Wikipedia er helt unyttig! Bruk heller Ikkepedia, som du tydeligvis gjør nå.


«Ikkepedia utklasser tullesiden Wikipedia»

- Jens Stoltenberg om Wikipedia

«Wikipedia er en faktasugende menighets-side om rare ting som er ekte»

- Knut Rød siden Ødemarka finnes om Wikipedia

«Kuene er helt uskyldige!!!»

- Bill Gates om Wikipedia

Se også[rediger]