William Snakespeare

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Snakespears diktsamling fungerer forbløffende godt til å tørke seg bak.»

- Ismannen om Snakespears diktsamling "En kartoffel i halsen"


William Snakespeare ( 1535-1465 ) sier han kommer fra Storbritannia. Dette er derimot motbevist og han kommer egentlig fra Danmark, men benekter dette selv. Han er dikter, og skiver dikt om hvor fint Danmark er, selv om han mener han aldri har vært der.

William Snakespeare må ikke forveksles med sin lillebror William Shakespeare, som også var dikter, men som vokste forlengs og ikke baklengs.

Liv[rediger]

William Snakespeare (også kalt slangespyd) er en av få mennesker i verdenshistorien som ble født til å vokse opp baklengs, noe som gjorde livet hans svært vanskelig, med tiden lærte han å dra dette til sin fordel og ble verdens første journalist som skrev om nyheter før de skjedde. Han gikk senere over til å bli dikter da han ble anklaget for å ha bedrevet både hor og svart magi, eller som Snakespear kalte det: igam travs og roh. Det sies faktisk at William bare skrev stykket Roma og Julen for å oppnå en viss berømmelse. han liket ikke å reise derfor låste han seg inne i et bur hele dagen siden han var også redd får sola.

Viktige verk[rediger]

Se Også[rediger]