William Snakespeare

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt.


William Snakespeare ( 1535-1465 ) sier han kommer fra Storbritannia. Dette er derimot motbevist og han kommer egentlig fra Danmark, men benekter dette selv. Han er dikter, og skiver dikt om hvor fint Danmark er, selv om han mener han aldri har vært der.

William Snakespeare må ikke forveksles med sin lillebror William Shakespeare, som også var dikter, men som vokste forlengs og ikke baklengs.

Liv[rediger]

William Snakespeare (også kalt slangespyd) er en av få mennesker i verdenshistorien som ble født til å vokse opp baklengs, noe som gjorde livet hans svært vanskelig, med tiden lærte han å dra dette til sin fordel og ble verdens første journalist som skrev om nyheter før de skjedde. Han gikk senere over til å bli dikter da han ble anklaget for å ha bedrevet både hor og svart magi, eller som Snakespear kalte det: igam travs og roh. Det sies faktisk at William bare skrev stykket Roma og Julen for å oppnå en viss berømmelse. han liket ikke å reise derfor låste han seg inne i et bur hele dagen siden han var også redd får sola.

Viktige verk[rediger]

Se Også[rediger]

William Shakespeareeo:Ŝakespiro