Windows Vista

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Flott eske, men innholdet kan i beste fall brukes som tallerken eller mat til fattige barn i Afrika.

Windows Vista (av latvisk vista som betyr kylling, også sagt å komme av Virus Infected System, Try Apple eller Viruses Intruders Spyware Trojans Adware) er Microsofts nye vaffeloperativsystem. Det brukes på de fleste vaffelstekerene selv om Linux og Eple prøver å ta over markedet. Men hvem liker vel eplevafler? Ingen! Windows Vista krever mer strøm enn eldre versjoner og det vil ta lengre tid å steke vafler. Men med sitt nye utseende kalt luft (kun på utvalgte versjoner) så gir den vaffelstekingen et helt nye perspektiver fylt med stress, blåskjerm og blå vaffel.

Historie[rediger]

Vista baserer seg på teknologien som ligger bak Windows 98 (Bluescreen). Det forrige vaffeljernet Windows XP Var så genialt at folkene på Apple og Linux gren i flere dager. Men de ville finne på nokke nytt, så de fant opp det nye vaffeljernet,det var en stor skuffelse for datamiljøet, og fortvilelsen stor i ledningsalgmiljøet, da driten (Vista, ip anm.) ble lansert i 2007.

Nye funksjoner[rediger]

Vista er et veldig enkelt operativsystem i bruk og du vil alltid få beskrivende løsninger på problemene dine. Her fra et utrolig nok norsk eksemplar av Windows Vista.

Det er mange nyheter i Vista. Det er nye sikkerhetsfunksjoner som trenger din godkjenning hver gang du heller på ny vaffelrøre. Det er og meldt ifra om at der er store problemer med noen vaffelrører som får hele Vaffeljernet til å kræsje. Disse kommer ofte fra "The Piratebay". Og med sitt nye utseende Luft så får man en enda senere vaffelsteking! Vista har også gratis puslespill for 3+!

En av de bedre tingene med vista er alle de nye og spennende feilmeldingene. Disse finnes det uttalelige av og du har alltid en feilmelding å lese. Noe som også er spennende er at hver gang du skal installere noe eller starter et program er det 2/3 sikkerhets-godkjenninger å godta først. En av de mer spennende feilmeldingene i Vista er feks: "Det tar lengre tid en vanlig å koble til dette nettverket" og "Skriften du ikke vil ha er ikke tilgjengelig, vil du ha den likevel?". En kort og grei en er. "Denne feilen finnes ikke."

Systemkrav[rediger]

 • Vaffeljern som leverer minst 150 000W med effekt.
 • God kjøling, vaffeljernet anbefales å holde på -200°C, uten kjøling vil vaffeljernet smelte.
 • 20TB (TerraByte) RAM
 • 1THz (1000GHz) Quad 800x Core-prosessor
 • 140" PlasmaSkjerm (BSoD Ready) Full HD-ready!
 • 500BB(BrontoByte) HDD(hardisk) til OS(operativsystemet). Da får du god plass til vaffelrøre.
 • Geforce 5fantasilioner GTX Deluxe version, 768 GB ram, 7,93 ghz x8. Du burde ha ca 7 stykker av dette kortet i tilfelle du glemmer at du har vaffel på steking.
 • Hovedkort: Asus 9994 [Release: 12.10-2019] PW, SLI x 8, PCI-Express x64, Passer 8x core prosessorer.
 • 20 Pcer til bare for og kjøre "Aero interface"
 • 1400 Terrabyte nettverkskort for surfing og µTorrent
 • 1000 usb-utganger til bærbarehardiske (anbefales hvis du liker XXX filmer)

Pris[rediger]

Prisen på Vista ligger rundt 10-100 tusen kroner. Det kommer an på hvilken "edition" du kjøper... Windows Vista Homo Basic - 10 000,- Windows Vista Homo Premium - 25 000,- Windows Vista Busenisse - 75 000,- Windows Vista Ultimate Bluescreen (BSoD Vista Ultimate) - 99.999,99kr verdi 500,- Om dette er verdt for å få et vaffeljern til å steke senere og har dårlig brannsikkerhet, får være opp til brukeren.

Microsoft har visstnok også lekket Kildekoden til Vista.