Askebeger

Fra Ikkepedia
Revisjon per 26. sep. 2017 kl. 15:50 av 79.161.29.234 (diskusjon)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
thumb

Askebeger er en liten urne, hvor mange mennesker velger å sakte men sikkert spre asken sin allerede mange år før selve bisettelsen - og årsaken til denne - finner sted.

Historisk og problematisk[rediger]

Dette er en gammel hedensk skikk som i våre dager bare er tillatt utendørs, og filosofien bak er at man ved å spre asken sin hvor enn man befinner seg i øyeblikket, vil oppnå en høyere spredningsgrad enn om en enke/enkemann skal måtte karre seg ut i felten. Problematikken som følger når man skal bære med seg urnen og samtidig styre en moderne gåstol er åpenbar, og vil naturlig nok ikke beskrives nærmere i denne artikkelen.

Paradoks og alt[rediger]

Paradokset forbundet med den gamle skikken er at enken/enkemannen til de som følger denne troen ofte er langt yngre enn andres enker/enkemenn, og ville kunne klare et spredningsprosjekt lenge før behovet for hofteproteser har inntruffet. Likevel er det sett på som en fornuftig skikk, ettersom en fremtidig enke/enkemann med stor sannsynlighet vil eldes tidlig, muligens falle om og dø, som følge av gjerne flere år med passiv spredning.

Bejublet[rediger]

Den lille livsløpsurnen kommer i mange fasonger, men etter at spredning innendørs ble ulovlig har urnen begynt å minne mer og mer om den tradisjonelle urnen man får seg utlevert i ved en ordinær bisettelse etter ens død. Denne fasongen hindrer til en viss grad umiddelbar spredning etter frakastelse, men har vært bejublet av spisegjester.

Vanlige folk[rediger]

Selv om førtidig spredning av ens aske fremdeles er mest vanlig blant drosjesjåfører/FrP'ere, velger også mange vanlige folk denne metoden for å sette sine varige spor i sanden før Hinmannen kommer.

Antonym[rediger]

Askebegerets antonym er Branntomt, hvor man i stedet for å sakte og gjennom mange år spre sin aske hvor enn man går, setter fyr på hele huset, gjerne med hele familien til stede. Ved denne metoden oppnår man minimalt med spredning, og er altså den totalt motsatte filosofi. Dette er en tro som vanligvis oppstår plutselig, og man vet ikke alltid på forhånd at man hadde konvertert (les også Statskirken).


Sprengstoff[rediger]

mange har lagd sprengstoff av askebeger. Dette er sykt kult og er veldig bra for pyromaner, og vi kan bruke det til og sprenge regjeringen. Her er en liste over folk som brukte denne metoden: Anders Berhing Breivik, Harald Hårfagre, Mora Di, Arne, Putin, Donald Trump, Erna Solberg. Du kan bruke sitron for å lage bomben ekstra sur.