Brukerdiskusjon:9E2

Fra Ikkepedia
Revisjon per 26. mar. 2018 kl. 10:21 av Rody45 (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigering Hopp til søk
Velkommen, 9E2!


Homer Simpson ønsker deg lykke til!

Vi håper du vil like ditt opphold på Ikkepedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt. Noen ting du bør lese før du setter i gang:


Husk å signere innleggene dine på diskusjonssider med fire tilder (~~~~).

Vi ser fram til å blokkere deg fra hylle ditt arbeid på Ikkepedia. Hilsen, en Ikkepedia-administrator.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the discussion forum.

--Obowatt 10. mar 2008 kl. 16:03 (UTC)

Månadens Ikkepedianar

Gratulerer med månadens Ikkepedianar for januar månad 2009! Malen eg har lagt inn på brukarsida di, kan du sjølvsagt flytte på, sende til diskusjonssida di, eller bytte med ein annan brukar mot eit "kome ut av fengslet-kort"! -Slettefantomet Paddekaka 15. feb 2009 kl. 22:01 (UTC) ==

Takk! Eg fær sjå på det med malen til helga, då hev eg tid og skal nok gjera om på heile brukarsida. Ho hev vorti så trist no med nesten berre tekst … 9E2 18. feb 2009 kl. 23:13 (UTC)

iPod/iTunes

Dette tror jeg blir flott.25px-Tails run.gif--rody45 ~BC 5. aug 2009 kl. 13:44 (UTC)

Nå ser jeg du slår til med ARK også.Veldig bra. Skal se om jeg finner et drops til deg.

smågodt

--rody45 ~BC 24. sep 2009 kl. 18:55 (UTC)

Og dei dropsa er frå meg òg, i og med at det faktisk var eg som kjøpte dei! -Slettefantomet Paddekaka 24. sep 2009 kl. 21:17 (UTC)
Takker/takkar! 9E2 24. sep 2009 kl. 21:21 (UTC)
Det er riktig at det var Paddekaka som kjøpte dem, da de jeg hadde var gått ut på dato og var Kongen av Danmark. Det var kanskje ikke etter din smak, så jeg tok sjansen jeg, men Paddekaka følger mwd ser jeg............... --rody45 ~BC 24. sep 2009 kl. 22:26 (UTC)
Nei, men jeg følger med. -Slettefantomet Paddekaka 25. sep 2009 kl. 06:14 (UTC)
Jaja, sånn er det nå med kakemenner !--rody45 ~BC 9. jan 2010 kl. 07:51 (UTC)

Rollback

Hallo hallo! Jeg har gitt deg rollback-rettigheter, noe som innebærer at dine endringer her blir automatisk markert som godkjent og at du selv også kan godkjenne endringer og evt. tilbakestille dem (endringer blir markert med rødt utropstegn i siste endringer). Så slipper du også captcha for lenkeplassering og sånt. Disse rettighetene tildeles kun de som er aktive og konstruktive | Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 23. aug 2011 kl. 02:09 (UTC)

Takk, takk :) Har vært altfor lite aktiv på Ikkepedia i det siste, skal prøve å være innom mer. 9E2 (diskusjon) 24. nov 2011 kl. 03:27 (UTC)
  • Hei og takk for at du gav liv i Ikkepedia denne Lørdagen på et høyere nivå enn normalt. Gratulerer med 10 år jubileet👍 håper at du fortsetter! 😁
  • Takk for det! Høyt aktivitetsnivå kan jeg dessverre ikke love, men jeg skal nå forsøke å være innom mer (joda, veit jeg sa det for seks år sia også 😝). Med Photoshop som nytt verktøy i kassa og altfor mange kjedelige oppgaver å ta seg av framover, kan det jo tenkes at jeg flykter hit i blant! 9E2 (diskusjon) 27. jan. 2018 kl. 16:54 (UTC)

Tryneboka

Etter å ha sett over en del av dine bidrag, vil jeg bare påpeke at jeg skal ta all ros og ære for arbeidet ditt kommer til å dele flere av artiklene du redigerer/lager på tryneboka. Undertegnede har ikke vært på Ikkepedia over lang tid, men kan trygt si at det fins fint lite gjennomtenkt og godt utarbeidet voksen humor i nådagens artikler (da de aller fleste bidragsyterne ikke engang er passert 12 år) på Ikkepedia. Derfor er resultatet fra "ytere" som deg selv noe som må berømmes, og vil bli lest av minst 5 stk folk på Ikkepedia-gruppa på tryneboka. Selv om jeg håper du fortsetter, sier jeg likevel takk for et friskt pust i en ellers hektisk hverdag bestående av sletting, blokkering og fjerning av rævhatteri.--Yngve90 (diskusjon) 29. jan. 2018 kl. 01:15 (UTC)

Bare å stæla vettu, folkeopplysning er viktigere enn alt! 9E2 (diskusjon) 12. feb. 2018 kl. 06:27 (UTC)

Innvilget

Hei! Som du sikkert har oppdaget er du nå administrator så nå kan du bedrive rævhatteri og spre virus og håper at du utnytter rollen godt. Ikke for å være pirkete/sjefete, men bare så det er sagt vil jeg likevel se over det du gjør en liten stund framover :) På etterskudd og på forhånd- Takk for hjelpen! --Yngve90 (diskusjon) 15. feb. 2018 kl. 12:15 (UTC)

Takk så mye! Setter absolutt pris på veiledning – du har tross alt fått gjort mer her på to måneder enn jeg har på elleve år. Enn så lenge i alle fall :) 9E2 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 03:42 (UTC)
  • Kunne du forresten latt referanseinnholdet under slettingen bestå, istedenfor å erstatte det med hvorfor du sletter artikkelen? Bare slik at jeg kan se ørlite av hva artikkelen besto av, uten å se opp historikken. Mvh Prikepetter --Yngve90 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 18:50 (UTC)
Notert. I en del tilfeller har jeg bevisst tatt det bort fordi den har inneholdt personopplysninger, men i de øvrige kan jeg godt la standardteksten stå. Holder for øvrig på å gå gjennom lista over artikler ingenting lenker til (Spesial:Foreldreløse_sider), og der tillater jeg meg å være nokså nådeløs. 9E2 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 18:54 (UTC)

Maler

Hei! Jeg lurer på om du kunne fortelle meg flere måter å merke artikler på enn bare de fire du har fortalt meg (takk for dem foresten! Jeg tror ærlig talt jeg ville vært litt «lost» uten deg og Yngve90) Dette er fordi jeg har funnet et par artikler jeg ikke ønsker slettet, men som (jeg ikke føler) inngår som {grønske}, {barnslig}, {kjedelig} eller {kubjelle} Yayyy! (diskusjon) 25. feb. 2018 kl. 18:47 (UTC)

Hei, du har f.eks. {{korrektur}} til artikler med dårlig språk, {{avsnitt}} til artikler som enten er reine tekstvegger eller sårt trenger inndeling i avsnitt/underoverskrifter, {{format}} til artikler som ikke følger formateringsstandarden (og/eller har syntaksfeil, f.eks. i form av feilmeldinger eller tilfeldig plasserte tegn ({, }, [, ], =)), {{dampveivals}} og {{bang!}} til artikler som bør skrives fullstendig om, {{suppe}} til artikler kokt på veldig tynn suppe og {{suger}}/{{suger extra mye}}/{{sugerheftig}} til artikler som rett og slett suger.
De fleste ligger i lista Kategori:Forbedringsmaler og/eller Kategori:Moromaler (i sistnevnte finner du også en del maler tiltenkt brukersider). Om du savner noen spesiell form for merking, så er det bare å lage en egen mal for det (anbefaler å ta utgangspunkt i Mal:Avsnitt, den er ganske enkel). Eventuelt kan du si åssen du hadde tenkt at den skulle se ut, så kan jeg lage den. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. feb. 2018 kl. 19:20 (UTC)
Hei! Du er datageniet av administratorene, så kan du fortelle meg hvordan jeg omdirigerer artikler? Jeg gikk nylig gjennom innholdslisten over artikler i ikkepedia da jeg egentlig så egentlig etter tegn til dårlig rettskriving osv, men fant mange artikler med veldig like navn, f.eks. «Avis» og «aviser» og oppdaget det «lille» behovet for opprydding akkurat der. Har akkurat gått gjennom «a», tar «b» snart (hvis jeg gidder. Jeg er trøtt og i motsetning til deg, sover jeg om natten) God kveld (og kos deg med å rydde opp i mitt rot:-))- Yayyy! (diskusjon) 16. mar. 2018 kl. 21:57 (UTC)
Hei! Beklager seint svar, jeg har vært opptatt med å skrive automatiske avslag på klager fra folk som mener det er uanstendig å stille mistillitsforslag på torsdager. Jeg har gått igjennom artiklene du fant, og sletta og fletta artikler. For å omdirigere, skriv #REDIRECT [[Artikkelnavn]] som eneste artikkeltekst. Det er ikke særlig intuitivt, men det er bare å se på andre omdirigeringssider om du glemmer det (de står i skrå tekst i oversiktene).

Flott arbeid med å identifisere artikler som skulle slettes, flettes og omdirigeres, det gjør jobben mye lettere! // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 21. mar. 2018 kl. 14:59 (UTC)

Smart å lage en ny kategori angående geografi, skal vi legge til alle (de tusenvis av j**la) kommunesidene under den også?-Yayyy! (diskusjon) 25. mar. 2018 kl. 15:42 (UTC)
Vi kan kanskje legge kommunesidene under en underkategori av Geografi kalt Kommuner eller noe? Når man bruker malen {{steder|fylke}}, legges sidene automatisk til i kategoriene Steder og <fylkenavn>. Jeg kan eventuelt lage en mal à la Mal:Land i Europa for kommuner også? // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. mar. 2018 kl. 15:49 (UTC)
Kjør på. Jeg har ikke peiling på hvordan man gjør det, men dersom (vet du er tilhenger av nynorsk) det er en kategori for det, kan jeg lenke dem dit (Jeg mener, jeg har uansett ikke noe bedre å gjøre) for å gjøre Ikkepedia mer oversiktlig. Bruker du foresten PC når du redigerer?
Da setter jeg i gang med å stjele malen til Jaf lage en mal. Du kan jo enn så lenge samle dem i [[Kategori:Norske kommuner]] eller noe sånt, så kan vi sette inn malen når jeg blir ferdig. Bruker stort sett PC, ja (i blant mobil til patruljering og andre smårettinger, men større endringer er det håpløst å ta med mobilen). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. mar. 2018 kl. 16:01 (UTC)

Sletting

Hei! Bør jeg merke ensettnings- tosettnings- og tresettningartikler og/eller foreslått omskrevet-artikler som ikke har blitt redigert på lenge, med {slett}?

Hei! Det velger du egentlig helt selv. Jeg pleier å slette de fleste, dersom jeg ikke ser at det kaaanskje er potensiale i dem. Som regel er det like greit, fordi andre brukere da får friere tøyler om de skal skrive den på nytt seinere. Jeg pleier også å ta en titt på format og rettskriving, og stiller meg spørsmålet «er dette noe noen andre kan bygge videre på?».
En annen mal er forresten {{FTI}} (flytt til Ikktionary), som kan brukes når innholdet er kort, men bra og egentlig ikke kan bli lengre (typisk ordboksdefinisjon, som glad nedbør). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 4. mar. 2018 kl. 23:49 (UTC)
(NB. Lenke oppdatert for å ta glad nedbør av lista over etterspurte sider. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 13. mar. 2018 kl. 10:13 (UTC) )

Fy steike for en jobb du gjør

Hei. Ser hvor utrolig stødig du er i slettinga, redigeringene og utviklingen av Ikkepedia. Makan til jobb, noe som kan nesten skremme meg litt. Håper ikke du brenner deg ut på all den jobbinga hver dag! Tenkte egentlig å forhøre meg med din mening om en artikkel som en uregistrert bruker fjernet innholdet på grunnet "upassende innhold". Tjostolv Moland later til å ligge i "mellom-landet" etter min oppfatning, da den er mer voksen, morsommere og mer innholdsrik (etter Ikkepedias standarder) enn de fleste artikler. Kunne du sett over denne artikkelen og tatt en avgjørelse på den? --Yngve90 (diskusjon) 6. mar. 2018 kl. 18:46 (UTC)

Først og fremst: takk for rosende ord! Saken er vel strengt tatt snarere den at jeg har brent meg ut på andre ting, og bruker Ikkepedia som avkopling. Bra for prosjektet og bra for meg – vinn-vinn! :P
Når det gjelder Moland-artikkelen, skal jeg tenke litt høyt her. Jeg ser ikke egentlig noe grunnlag for å fjerne den, i og med at Moland var en offentlig person, og innholdet parodierer saken han var involvert i uten å ty til hets av Moland (tvert om er det et par «hyllende» punkter). Hovedartikkelforfatter var, i likhet med meg, ca. 17 år i slutten av 2009, og skriver (syns jeg) voksent nok til at det er humor i det (jeg liker også referansene til diskusjonen mellom Paddekaka og artikkelforfatter om sitatenes plassering). Samtidig stiller saken seg litt annerledes nå som tida har løpt ifra den og den omtalte dessuten er død. Humoren er ikke like dagsaktuell som den var, men likevel er det merkelig om vi skal slette artikler om saker som ikke lenger er aktuelle.
Personlig mener jeg at Ikkepedia skal krenke, irritere og latterliggjøre. Folk som ikke tåler det, bør holde seg unna. Artikler skal kunne stikke litt, så lenge innholdet ikke mobber noen eller blir spesielt sårende overfor enkeltindivider. Med det mener jeg at folk bør slippe å se noen de kjenner godt / er i nær familie med bli hengt ut her, kjente eller ei. Den samme beskyttelsen skal ikke gjelde meninger. En sosialist skal ikke ha rett til å fjerne latterliggjøring av sosialistiske stereotyper fordi det er «mobbing» (derimot om det ikke er morsomt, à la «haha, sosialister er skikkelig teite altså»). En kristen person har ingen rett til å kreve at vi fjerner Buddy Jesus osv. Også i kjedelige, faktabaserte leksikon må kjente personer tåle at ting de ikke nødvendigvis er så stolte av omtales. AUF-saken vil henge ved enkelte Ap-politikere, Bolkesjø («Dolkesjø») vil henge ved enkelte Frp-politikere (kanskje Hagen spesielt) osv. Slikt må de involverte bare tåle at parodieres her også. Vi bør holde oss for gode til å la det skli over i hets, men det syns jeg også artikkelforfatter i dette tilfellet har gjort.
Siv Jensen har vært flink til ikke å huske ting den siste tida, Jonas Gahr Støre er neppe den beste kandidaten til klarspråkprisen, Bjørnar Moxnes har blitt en mester i å dytte «velferdsprofitører» inn i hver eneste setning og Trine Skei Grande har gjort seg bemerka med kommentaren «æ e oppvokst i Trøndelag» (som for øvrig synes å være en nokså vanlig forklaring på ting i Trøndelag :)). Dette er det klart at de må tåle at brukes. På den andre sida har vi henvisninger til Erna Solbergs (eller Skei Grandes) vekt, som slett ikke er greit. Visst kan ondsinna humor være moro – for dem det ikke gjelder – men det skal vi ha nulltoleranse for. Innimellom der finner vi Giske-saken, som er vanskeligere. Å omtale han som overgriper eller voldtektsmann er helt klart ikke greit, mens det nå må anses som på det tørre at han ikke har oppført seg heeelt profesjonelt i møte med en del kvinner. Dette kan brukes i en morsom sammenheng om det er relevant, men man må være forsiktig med åssen man ordlegger seg – går det på den offentlige personen Giske eller går det på privatpersonen Giske? Siv Jensens tilsynelatende glemskhet er en del av hennes offentlige person, mens ryktene om privatlivet hennes absolutt ikke er det.
Grensene er i blant vanskeligere å trekke, som i Giske-saken, og jeg tror nok Moland-saken stiller i samme kategori som Giske-saken, ved at det er uklart hva som egentlig har foregått og ved at personene har fått medias søkelys i fleisen. Jeg har derfor gjort to små endringer i artikkelen: for det første gjorde jeg om «er» til «var» i ingressen, og for det andre tok jeg bort «faktapunktet» om at ingen liker T.M. (og motsatt). Jeg vil anta at disse to ville fungert som «triggere» for eventuelle pårørende som måtte finne artikkelen. Dette «faktapunktet» reflekterte et synspunkt som fantes blant en del kritikere, nemlig at Moland slettes ikke var uskyldig (noe jeg kan skjønne at pårørende kan oppfatte som at de mislikte Moland). Videre har jeg lagt igjen melding på diskusjonssida til brukeren som tømte artikkelen og spurt om hva grunnen var.
Om jeg skal konkludere, vil jeg si at det hele koker ned til om innholdet er vondt ment / slemt eller ikke. Det ser jeg ikke at det er, så jeg stemmer for å la artikkelen bli. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 7. mar. 2018 kl. 01:31 (UTC)
Jeg skal skrive "litt" kortere enn deg da jeg passer guttungen på 7mnd som er ute etter å brenne ned huset. Jeg er absolutt enig i det du sier. Mye av det hører til i Ikkenytt, men selvsagt skal man utbrodere mer i artikler enn hva man gjør i Ikkenytt-saker. Jeg fant ikke tid til å lese og deretter evaluere en eventuell sletting da jeg egentlig skulle nappe i løken av flere private grunner, og hadde derfor stor tiltro til at du kunne ta denne evalueringen. Tiltroen er langt ifra svekket. Vi lar artikkelen stå etter din mening. Takk for svært godt utført jobb :) --Yngve90 (diskusjon) 7. mar. 2018 kl. 07:44 (UTC)
Det er bare å slette Fargelappene i Telefon. --rody45 ~BC (diskusjon) 11. mar. 2018 kl. 21:51 (UTC)
Flott, da var det gjort! // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 11. mar. 2018 kl. 21:55 (UTC)
Hei, har tatt bort den linjen du spurte om på MediaWiki:Vector.css. Hvis det er noe mer jeg skal gjøre, så bare si i fra. Yayyy! (diskusjon) 12. mar. 2018 kl. 06:02 (UTC)
Takk! Da er det bare å vente noen timer og se om systemet tar til seg endringene. Det har foreløpig ikke skjedd, og om det heller ikke skjer noe etter hvert, er det nok noe som har låst seg ordentlig. Forhåpentligvis kan serveransvarlig rette opp i det. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. mar. 2018 kl. 06:09 (UTC)

Tilbakemeldinger

1.Jeg lagde likegodt en ny inndeling. Jeg har et liknende problem med Yngve90s brukerdiskusjon, nemlig at den er så kaotisk at jeg pleier å skrive litt her og der. Din er det motsatte, altfor organisert, så jeg må alltid tenke nøye over tittelen på spørsmålet mitt. Kanskje jeg tilslutt lager en inndeling som heter «spørsmål fra Yayyy!» for å være sikker på å ha plass.

2.Wow! Det er kjempesmart med det nye kategoriseringssytemet! For øyeblikket har jeg ikke prøvd å lenke noen sider dit, og kan ikke akkurat forstå at det vil være noen problemer (Borsett fra å huske/måtte søke opp hver enkel kommune for å finne ut i hvilket fylke de ligger) Er det mulig å gå inn senere og endre f.eks. hvilket fylke kommuner er kategorisert i (ved skrivefeil etc.)?-Yayyy! (diskusjon) 26. mar. 2018 kl. 08:08 (UTC)
Det finnes ikke Sør og Nord av Trøndelag lenger. Ref nylaget maler. --rody45 ~BC (diskusjon) 26. mar. 2018 kl. 08:27 (UTC)
Ad like (dårlige) artikler. Jeg slettet ofte den dårligste. Svært sjelden at noen reagerte på det Svææært sjelden. --rody45 ~BC (diskusjon) 26. mar. 2018 kl. 10:21 (UTC)