Den Franske Revolusjon

Fra Ikkepedia
Revisjon per 25. mai 2007 kl. 11:48 av Laffen (diskusjon | bidrag) (Ny side: eg. en serie mindre revolusjoner som kom så tett på hverandre at det kan være like så riktig å snakke om den franske evolusjon. Begynte med stormingen av middelalderfestningen Bastilj...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

eg. en serie mindre revolusjoner som kom så tett på hverandre at det kan være like så riktig å snakke om den franske evolusjon.

Begynte med stormingen av middelalderfestningen Bastiljen i 1789, og deretter avsettelsen av den franske kongefamilien, på grunn av folk flest hadde fått avsmak på kaker.

Tredje trinn i den franske evolusjonen var innføringen av skrekkveldet, anført av Maximilian Robespierre, som senere har vist seg å være stamfar til den kjente skrekkskikkelsen Frederick Krüger. En annen gren av familien fører frem til Myers-slekten, som den berømte Michael Myers kommer fra.

Skrekkveldet deles inn i to deler, der andre delen, den store skrekken, førte til at lederskapet begynte å myrde hverandre - av mangel på folk å myrde. Den kraftige nedgangen i folketall det siste tiåret i det attende århundret regnes idag for å være skyld i at folketallet i Tyskland er større enn i Frankrike.

Etterhvert som evolusjonen skred fram fremstod tre ledende skikkelser som alle kalte seg Napoleon, og som alle tenkte på samme måte, og fremmet tanken om at "alle franskmenn er like, men noen franskmenn er likere enn andre".

Den franske (r)evolusjonen er idag inne i femte utviklingstrinn, også kjent som den femte republikk. Det er uvisst når (r)evolusjonen skal komme til sitt endemål.