Drøm

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Revisjon per 1. okt. 2019 kl. 08:39 av Hypera (diskusjon | bidrag) (Tilbakestilte endringer av 92.220.108.197 (brukerdiskusjon) til siste versjon av 118.166.250.71)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Å drømme er en tilstand hvor mennesker går inn i det vi kaller en fantasiverden. Denne fantsiverden er som regel basert på vår dypeste frykt eller våre største ønsker. De fleste har opplevd det vi kaller et mareritt eller en våtdrøm. Sist nevnte er spesielt vanlig hos tenåringer uten bemerkelsesverdig sexuellerfaring eller hos menn i overgangsalderen hvor særblære ikke lengre lyster hjernen, men gir slipp på væske totalt uprovosert.

Mareritt er en tilstand hvor vi opplever de værst tenkelige senario. Opprinnelige var denne type drøm ment som en skole fra verdens side. Vi skulle lære oss at livet byr på mange farlige situasjoner som vi bør ungå. Dette ble som regel ignorert av menneskene og derfor ble marerittene stadig mer og mer absurde. Som straff bestemte drømmene seg for å avslutte alle våtedrømmer rett før mannen opplevder klimaks.

Det sies at drømmer er viktig for menneskets utvikling. Den dypeste søvnen (som finner sted rett før vi våkner) kalles REMsøvn. Det er under denne søvnen vi drømmer mest intenst. Her bearbeides dagens inntrykk og hjernen utvikles. Det finnes mennekser som kan kontrollere denne typen søvn og kan våkne opp på kommando. Et gamelt sang sier at det en gang skal utkjempes et stort slag på jorden ledet av en liten gutt som enda ikke er født. Gutten sies å skal ha ekstremt store krefter og total kontroll over drømmenes verden. Han skal gjenkjennes av et bittelite arr på pannen og etter han skal en robot komme for å prøve å ta livet av ham før han finner sitt hjertes utkårede og stifter familie.

Drømmen er ment for å ta seriøst og det finnes et uttrykk som heter: "Du skal følge dine drømmer". Her blir ordet drøm referert til som ønsker man har for livet. Vi oppfordres til å tillate oss å leke med tanken på at vi engang for oplleve noe stort eller bli noe viktig. Disse drømmen (ofte kjent som dagdrømmer) er sterkt representert hos barn og forsvinner gradvis ettersom vi blir eldre (slik som potensen). Dette er et resultat av at mennekser som regel er alt for late til å jobbe hardt for å oppnå drømmene sine. Drømmene viser dermed barmhjertighet ved å distangsere seg fra oss.


Les også[rediger]

Søvn

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!