Elg (dyr)

Fra Ikkepedia
Revisjon per 31. mar. 2006 kl. 21:49 av 80.203.136.130 (diskusjon)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Elgen er et pattedyr i likhet med hvalen, hund og grisen. Selv om forskere ikke vet mye om dette mystiske dyret som i århundrer har vandret rundt i skog, myr og riksveier antas det at dyrets store størrelse kommer av et stort konsum av flaggstangfrø

Skogens Konge

Elgen kalles på folkemunne for skogens konge etter å ha 1949 ha nedkjempet Milorg i et massivt slag som visstnok skal ha vart i 10 dager og 10 netter. All informasjon om slaget er ubekreftede teorier, da ingen av soldatene overlevde kampen, og kun biter av det som antas å ha vært soldatenes dagbøker ble funnet da støvet la seg.


Elg i moderne tid

Elgen har i alle år vært et fryktet dyr, kjent for sin respektløse framferd rundt mennesker og andre dyr. I de senere år har derimot forholdet mellom mennesket og elg blitt mer anspent etter at unge elgkalver, ofte i brunst, nekter å innfinne seg i etablerte normer i samfunnet menneskene har bygget opp om å se seg til hver side før man krysser veien, og bruke refleks på kveldstid og på dårlige opplyste veistrekninger.

Elger i alle aldersgrupper har etter flere påkjørsler med tragiske utfall lagt skylden på menneskene, og kjøretøyene deres, og tilfeller av kjøttetende elg som angriper bosetninger forekommer med jevne mellomrom i Midt-Norge og i området rundt Oslo Sentralstasjon.

Grunnet manglende kunnskaper om måter å kommunisere med elgen har verken NAF eller Trygg Trafikk klart å møte elgene til dialog.

Elgjakt

En annen grunn til elgens hat mot mennesket og dets teknologi antas å være ritualet som forekommer hver høst, kjent som elgjakten. Denne geriljakrigen sees av mange mennesker, hovedsakelig bønder, som den ultimate måten å skape bånd mellom far og sønn. Geriljasoldatene bruker list for å lokke frem elg, ved å utbasunere parringsrop som lokker til seg lettlurte individer av elgen. Når elgen er innen rekkevidde benyttes et våpen, hovedsakelig en rifle eller hagle til å skyte elgen, slik at den faller død om, og jegerne kan dra liket triumferende gjennom skogen, før man som en siste triumfmarkering flår, kutter opp og spiser elgen.