Fotgjengerfelt

Fra Ikkepedia
Revisjon per 18. jul. 2018 kl. 11:29 av Hypera (diskusjon | bidrag) (Fant en Internett-tilkobling som funker litt, så jeg kategoriserer artikkelen og merker den som enslig.)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk


Fotgjengerfelt er hvite striper i veibanen der det er meningen at man skal kunne krysse veien. Dette ble oppfunnet etter at antall trafikkulykker ble stadig høyere, men historikere og forskere har slått fra seg at det kunne ha noe med oppfinnelsen av bilen å gjøre.


Historie[rediger]

Siden det ikke var noen regler om tema, kunne mennesker og dyr bare krysse veien hvor det passet dem, noe som førte til store mengder stygge trafikkulykker. Folk ble mer og mer enige om at det var nødvendig å få noen regler for kryssing av veier, før det ble vedtatt at det skulle være markerte overganger hvor folk og fe kunne krysse veien. Fargen hvit ble valgt etter at fargeblinde klaget over at de ikke så stripene, og dermed utsatte seg for stor fare. De fikk medhold av dyrene, da mange av dem bare kan se svart-hvit.

Uheldigvis var mange dyrearter og en liten del av befolkningen uenige i vedtaket om fotgjengerfelt da de ble skrevet, og har flere ganger demonstrert mot disse. Dette har de gjort bl.a ved å løpe over veier helt uanmeldt, dyr har tatt selvmord ved å hoppe foran biler, flydd/falt/hoppet inn i frontruten eller rett og slett latt være å bruke gangfelt og gå over veien der det passer dem.

Motstandere[rediger]

Enkelte dyregrupper (populært kalt «Sau») har dessuten gått så langt som å blokkere veistrekninger på fjellet ved å løpe foran biler i flokk. Når man først er fanget bak en saueflokk, må man bare smøre seg med tålmodighet, fordi sauer løper strategisk midt i veien et langt stykke før de tilslutt lar den stakkars bilen passere. Deretter går de ned på veien igjen, og venter på neste offer som kommer kjørende eller syklende.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!