Hundepølse

Fra Ikkepedia
Revisjon per 22. mai 2007 kl. 09:07 av Laffen (diskusjon | bidrag) (Ny side: Populær tysk middagsmat, basert på en tusenårgammel preussisk oppskrift. Kan lages med hvilket hundekjøtt som helst, men Schäfer og Schweinehund er de mest populære. Under syv...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Populær tysk middagsmat, basert på en tusenårgammel preussisk oppskrift. Kan lages med hvilket hundekjøtt som helst, men Schäfer og Schweinehund er de mest populære. Under syv-årskrigen var det sterkt skort på begge de to nevnte hundeslagene, og en laget da forskjellige andre smaksblandinger som Riesenschnauser og Dobermann-Pinscher.

Hundepølsen ble også eksportert til Kina, der den ble spesielt populær i varianten kjent som Chow-Chow. Denne spesielle pølsen har en svak nyanse av blått i seg, grunnet at ekte Chow-Chow-pølse skal lages med 20 prosent tungekjøtt i deigen.

Hundepølse kan lages med et bredt utvalg av krydder, men den mest vanlige er bitre mandler, eller dersom man ikke har dette - preussisk syre (også kjent som cyankalium.) Sistnevnte gir en distinkt lukt/smak-opplevelse, men smaken blir omtrent den samme. Ingen gourmand har noensinne klaget på smaken.