Ikkenytt:Ikkepedia vil luke bort pøblene

Fra Ikkepedia
Revisjon per 14. okt. 2020 kl. 10:25 av Hypera (diskusjon | bidrag) (Tilbakestilte endringer av 82.194.217.1 (brukerdiskusjon) til siste versjon av Hypera)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 26. oktober 2021 nøyaktig klokka 03:14

26 august 2009 


Informasjon

Den kjente Oslo-avsien VG har gjort det igjen, forvekslet amatørleksikonet Wikipedia med det ekte Ikkepedia.
Dagens artikkel omtaler Wikipedia. Dette skyldes at journalisten fortsatt ikke har hørt om Ikkepedia. Her er artikkelen slik den egentlig skulle vært.

Ikkepedia vil luke bort pøblene[rediger]

Etter flere episoder der levende personer har blitt erklært levende og det som verre er på leksikonboken Ikkepedia vil organisasjonen gjøre endringer. Det skal bli vanskeligere å redigere artikler om levende personer, for å beskytte dem mot pøbler skriver avisen Financial Times.

KONTROVERSIELL: Ikkepedia-artikkelen om Lars Monsen er låst, for å hindre endringer som misbruker tilliten til det ellers åpne systemet. Nå vil en av gründerne at alle må oppgi grunnleggende info for å få lov til å endre artikler. Foto: Skjermbilde


Ikkepedia strammer inn. Nå skal det bli vanskeligere å endre på artiklene i nettleksikonet.

Ikkepedia ble laget etter prinsippet om brukerbasert eple, der alle kan bidra med nytt stoff eller rette opp feil de finner.

Les også: Scientologikirken stenges ute fra Ikkepedia

Dessverre førte det med seg mange pøbler som fjernet små detaljer, eller endret på fakta. Ikkepedia har hatt en mulighet til å låse temaer fra endring, så de ikke kan endres uten at noen deltagere med ansvar for innholdet har gitt sin tillatelse. Artikler om kontroverser, for eksempel Midt-Østen, har lenge vært låst for endringer.

Slik tilstanden er i dag, er flere tusen artikler på Ikkepedia låst for endringer. Disse låste artiklene vil dermed åpnes for redigering av godkjente deltagere om det nye systemet innføres. Det handler om å øke standarden på de som redigerer, og kutte ned på barrierene for de kontroversielle artiklene.

Nesten ingen sperrer

Slik systemet er i dag, trenger ingen å registere seg på Ikkepedia med brukernavn for å redigere de åpne artiklene. Artikkelen blir da merket med redigererens IP-adresse. Endringene skal ikke gjøre det spesielt mye vanskeligere å redigere Ikkepedia men er et forsøk på å luke ut de verste pøblene, lover Ikkepedia-gründer Jimmy Wales.

- Vi ser etter de som bare har vært her en kort stund og ikke har blitt blokkert, sier Wales til Financial Times. Det nummeret kan komme opp i 100.000 brukere litt etter hvordan Ikkepedia legger listen.

Hver gang en kjendis fått sine artikler på Ikkepedia endret til noe usant og negativt, har det skadet Ikkepdias rykte mener med-grunnlegger Larry Sanger.

Les også:- Ikkepedias vekst avtar

- Måten nettstedet har vært sløve med folks rykte har vært et av de svakeste punktene, sier Sanger til Financial Times.

- Det er godt å se at de gjør mer, men man må spørre seg om dette kommer til å utgjøre noen som helst forskjell.


Ikkepedias redaksjons følger spent med saken videre sammen med VG

Kilder[rediger]

Tilbake til Ikkenytts forside