Forskjell mellom versjoner av «Kaptein Sabeltann»

Hopp til navigering Hopp til søk
m (Tilbakestilte endring av 85.19.89.238 (diskusjon) til siste versjon av 80.203.114.29)
Sabeltann startet i 1973 det berømte amerikanske hardrock bandet [[KISS]] sammen med daværende Bassist Gene Simmons, gitarist Paul Stanley, gitarist Ace Frehley og trommeslager Peter Criss. Det skulle ikke vare lenge før man så at samarbeidet var forgjeves, Sabeltann insisterte på at at han var best egnet som vokalist og allerede en uke senere så man at man ikke ville kunne komme til noen minnelig løsning.
 
At Sabeltann insisterte på å få med sangen "I sailed fråm karbien and sailed up i natt" med på det kommende albumet "Hotter than hell" som ble sluppet 22 Oktober 1974 satte den endelige spikeren i kassen for Sabeltanns rolle i KISS.
 
Dette skapte mye frustrasjon og hevngjerrighet i Sabeltann og en evig kamp om fansen var i gang. Sabeltann valgte imidlertid å beholde den likbleike ansiktssminken i protest.
Sabeltann presenterte i 1975 ambisiøse planer om å starte transportfirmaet Sabel Lines som skulle tilby billige turer i rutetrafikk fra [[Kristiansand]] til [[København]] og [[Kiel]]. Sabeltann samlet alle sine tilgjengelige midler og det var duket for dugnadsarbeid med rederiets kommende mannskap. Det ble funnet en passende plass å bygge på og stoltheten ”[[Den sorte dame]]” ble sjøsatt 21 Mai 1976.
 
Jomfruturen fikk imidlertid en brå stopp når man fort oppdaget at ingen hadde lagt merke til at herligheten var bygget i et lite skjerntjern som hadde navnet Grashavet - milevis fra sjøen.
 
==Kompanjonger og mannskap==
 
==Kongen på havet==
Han er av sitt manskap utnevnt som "[[kongen på havet]]" og det er her viktig å pressiserepresisere det faktum at dette havet kun eksistereseksisterer under sabeltannsSabeltanns ivirigste LSD -ruser da "havet" bare er et lite plaskevann med navn Grashavet i KritiansandKristiansand.
 
==Kjuttaviga==
Som den eneste kaien på "de syv hav" er detKjuttaviga Kjuttavigaden eneste kaien hvor Sabeltann og hans trofaste mannskap kan få utløp for deres fantasier og agressjonagresjon. Det foreligger enkelte ukarheteruklarheter om hva som skaper denne agressjonenaggresjonen, men enkelte vil mene at det skyldes Tante Bassas skråling og larm (eller 'sang', som hun kaller det),. andreAndre hevder det også kan skyldes Sabeltanns besettelse av Sunniva. Sabeltann spurte en dag om hun ville bli hans kone (Red. adm. gratis vaske- og kjøkkenhjelp)etter denne hendelsen har han kastet en forbandelseforbannelse over alt og alle i Kjuttaviga.
 
Kjuttaviga huser også flere skatter i følge Sabeltanns selv, derblant kan nevnes grusomeGrusomme gabrielsGabriels skatt, Tiltil tross for et titalls invandringerinnvandringer og ransakninger av kjuttavigaKjuttaviga har ikke Sabeltann utrettet annet en å bli latterliggjort like mange ganger.
 
==Høytstående fiender==
Sabeltann har ikke mange venner, men noen ønsker han av dage mer en de aller fleste. Greven av gral, distriktets langer og blackmarket kontakt og hans trofaste tjenere Grufull, Slu og Grisk (også kjent som Lucifer, Piodor og Lola) forsøker med hjelp av heksen Miriam å få fatt på Sabeltann. Dette skal skyldes et forsøk på å inndrive noe av sabeltannsSabeltanns høye narko og såkaltsåkalte "dameselskapdameselskaps" gjeld. Rykter tilsier at denne "greven av gral" i virkeligheten er ScottsScott fra [[Hotel Cæsar]] i foretningersforretnings tjeneste etter at han dreit seg ut på hotellet.
 
==Tidligere foretningsdrift==
Sabeltann har tidligere vært aktiv innen flere satsningsområder, likhetstrekkene for de alle sammen er at de fleste har blitt drevet medved hjelp av underslag, tvilsomme foretningsmetoderforretningsmetoder og ikkehar hatt ennå mer tvilsomme satsningsområder.
 
Blant disse kan nevnes:
 
==Terrorisme==
Sabeltann har tidligere vært siktet for å bedrive høyforæderihøyforræderi, opplæring av høyt ettersøkte personer, alkohol, legemsbeskadigelse, vandalisme, uanstendig oppførsel med en hest, forsøpling, uloveligulovlig innførsel av næringsmiddler samt drap på [[USA]]s daværende president John F. Kennedy 1963. [[FBI]] har i flere tilfeller kunnet fremlegge bildemateriale, men Sabeltann har blitt frikjent på alle punkter som følge av at bevisets stilling var for svakt.
 
==Slekt==