Klementin

Fra Ikkepedia
Revisjon per 1. feb. 2017 kl. 18:38 av 51.175.173.241 (diskusjon)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

«لا يجوز لك أكل الخنزير»

- Hassan Abdulla Raiga Mohammed om Klementin (se google translate)

«Mamma, kan du skrelle en klementin til meg, er i raid nå!»

- 24 årig wow-spiller om klementin

En klementin er en grønnsak som i tillegg til mange andre grønnsaker opprinnelig kommer fra Sverige. De kommer i alle størrelser og fasonger og inneholder ofte mye stein som ødelegger opplevelsen av å spise dem. Mullah krekar mener at klementinen er oppfunnet av Pave Klement men dette er feil da det var MacGyver som oppfant Klementinen ved et forsøk med et stykke bokbind og noen løvetannblader.

Svensklementin.jpg


Kjennetegn[rediger]

En klementin kjennetegnes først og fremst av at ingen vet forskjell på klementiner, mandariner, appelsiner, mokkasiner eller beduiner eller lamaer for den saks skyld. De inneholder en fantastisk mengde stein som gjør at man i tillegg til å spytte stein til man får krampe i både tunge og kinn også kan ønske å å over til å spise bananer. De spises gjerne rundt jul da alt ellers er glede og kos, og det trengs et avbrekk i gleden som man da naturligvis bruker til å spytte stein. De er oftest gule/oransje (vanskelig å si da ingen vet forskjell på de forskjellige artene) men jo lenger ut i julen man kommer, jo flere varianter finner man, nevner grå, brune, hvite og blå. Hvert båt inneholder i gjennomsnitt 8,32 steiner (Kilde: institutt for sitrusgrønnsaker)og da hver klementin har 8 båter blir dette i overkant av 64 stein per klementin

Image1s.jpg

Beduiner er svært like klementiner


Klementiner i tiden[rediger]

Klementiner har blitt brukt til så mangt opp igjennom menneskets krokete tidslinje. De første menneskene brukte dem til å kaste dem på hverandre (utenom i Japan hvor de ble brukt som lamper på hus og andre bygninger.)I middelalderen ble de brukt som boksehansker. I den amerikanske borgerkrigen ble de også brukt som lurebomber for å skremme fienden, i tillegg ble mandariner med hull i brukt som luremus. I de senere år har de blant annet blitt forsøkt brukt i U-hjelp, noe som ikke fungerte da mottakerne hadde problemer med å åpne skallet. De blir nå om dagen også brukt som mat til vegetarianere som blir bleke og syke av jernmangel, noe som gjør at de blir oransje og får appelsinhud istedet. Det spekuleres i om personer med appelsinhud har spist for mye klementiner. Noen mener også at klementiner kan være forebyggende mot Ord deling-sfeil, noe som kan være sårt behøvd i dagens samfunn. Skallet på klementinene blir ofte brukt som ark og skolebøker i fattige strøk, noe som forklarer den krokete håndskriften, evt. fraværende håndskrift. Den nyeste forskningen på klementiner viser faktisk at de også har en positiv effekt på rottenes parringslyst i slutten av august måned, samt at den gjør personer med en eller annen religion svært fruktbare, noe som igjen er grunn til befolkningsveksten blant forskjellige religiøse miljø (mange kristne, muslimer og jøder har like mange barn/koner som det er steiner i klementinene)

Post script[rediger]

Noen mener at man vil kunne få oppfylt et ønske dersom man skreller hele grønnsaken slik at skallet holder seg i en bit. Dette er sludder og vås og er en myte som oppstod i Sverige på 1800-tallet da de var i union med Nord-Korea. Det gjør kun at det tar lenger tid før du får spytte stein sammen med vennene dine. Misforstå nå ikke denne artiklen og ta klementinen for dårlig fisk, forfatteren selv er en kjempetilhenger av klementinen og har all respekt for denne og mener derfor at alle bør dra på nærbutikken og kjøpe seg noen klementiner sik at alle kan få ta del i steinspyttingen og tannknekkingens underverker.

Kilder[rediger]

http://farriskilden.no http://imdsalkilden.no http://vosskilden.no