Knutsen og Ludvigsen

Fra Ikkepedia
Revisjon per 6. aug. 2008 kl. 15:58 av 84.48.230.48 (diskusjon) (Ny side: ==Starten== Knutsen og Ludvigsen møttes da de gikk på skole sammen i 1953. Ingen av dem het hverken Knutsen eller Ludvigsen, men bestemte seg for å holde sine egentlige navn skult, etter...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Starten

Knutsen og Ludvigsen møttes da de gikk på skole sammen i 1953. Ingen av dem het hverken Knutsen eller Ludvigsen, men bestemte seg for å holde sine egentlige navn skult, ettersom ingen virkelig likte dem. Dessuten var de ettersøkt av politiet både i Sogn og fjordane og i Trøndelag på grunn av tyveriet av en premieku.

Radarparet bestemte seg for å begynne å lage meningsfull musikk, de ville gjerne at det skulle bedre situasjonen i verden og gjøre at mennesker tenkte litt på hverandre. De lagde derfor låta "Grevling i taket", der de forteller om hvor farlig og nitrist det er med dyr som bor i taket ditt.

Dette fikk mennesker rundt om i verden til å omfavne hverandre og forstå at det fantes viktigere ting i livet enn penger.

Tekst-tolkning

De fleste av sangene handler om viktige ting. Som nevnt var sangen "grevling i taket" en stor hit over hele Troms, med hele 27 solgte plater og 9 kasetter. De forteller hvor forferdelig det er med grevlinger "I" taket, men at det heldigvis ikke er "ellediller" og "krokofanter" der. Teologer har lenge prøvd å finne finne ut av denne frasen, og i 1998 fant de ut at det hele var en metafor for at grevlinger tross alt er bedre enn krokodiller og elefanter. K&L hadde gjort det igjen, sangen gav nytt håp til mennesker, siden denne dype knuten av en metafor nå var løst opp.

Knutsen og Ludvigsen nevner også i en av låtene sine ordet "Hattestativ" gjentatte ganger, uten at det vites hvorfor eller har noen somhelst sammenheng med resten av teksten, man regner med at dette er nok en kode fra "Paret på 2"

I en epoke i livene sine, ble Knutsen og Ludvigsen lei av å muntre opp folk og bestemte seg for å skrive om fest og morro. I sangen "Når det piper i telefonen" handler det derfor om en som blir bedt med på Rave- Party, dette ganke utilslørt og direkte.

Brudd