Kompe

Fra Ikkepedia
Revisjon per 28. nov. 2009 kl. 15:22 av Rody45 (diskusjon | bidrag) (fjernet bilde.)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Advarsel! Du har ikke kommet til rompe. Den må du lenger ut på landet med... Eller noe sånt.

Man velger selv om man vil kalle dette fenomenet for kompe, kumle, klubb, raspeball eller noe annet som kan passe til disse snodige små klumpene med ubestemmelig farge og fasong. Komper har ved en feiltagelse blitt betraktet som mat siden slutten av 1700-tallet. Det var først og fremst erkerivalene Svein Krogstad og MacGyver som brakte kompene til middagsbordet. Dette skjedde etter et opprør blant stigmatiserte narkolangere, der MacGyver så seg nødt til å ta i bruk nye metoder for å stoppe kjeften på dem. Ettersom hans undersåtter var ute av stand til å finne noen måte å gjøre dette på ble han tvunget til å ta imot hjelp fra Svein Krogstad. Etter fire dagers intens rådslagning innesperret i Vatikanet med intet annet enn en uttørket appelsin til hjelp, ble de enige om å bruke kriseløsningen komper. Fram til da hadde komper vært brukt som våpen blant annet i forbindelse med slaget på Stiklestad, der krigerne ble utslettet i tur og orden av kompeslengende katapulter. I dag anses komper å være et nyttig middel til så mangt. Dette kommer vi inn på senere i artikkelen.

"We're aliens!"

Hva er komper?[rediger]

Komper produseres i hopetall på nedlagte renovasjonsanlegg, og består av en blanding av gammel geitemelk, sjimpanseavføring og potetskrell. Resultatet blir noe totalt uspiselig møkk med en farge som anslås å være en vag snørrnyanse. I midten av kompene finner vi noe som ved første øyekast kan minne om vanlig kjøtt. Dette er restene av nordvestasiatiske flaggermus som blir ulovelig smuglet til Norge gjennom en opiumbande med dekknavnet Arbeiderpartiet. Man kan servere komper på forskjellige måter, alt etter hvor mye en ønsker å torturere stakkaren som skal spise dem.

Historie[rediger]

Kompenes historie har vært en vanskelig jobb å avdekke siden personer som sitter inne med den essensielle informasjonen tidligere var svært motvillige til å innrømme deres viten i sakens anledning. Heldigvis har forskerne arbeidet hardt i en årrekke og i dag vet vi så å si alt som er å vite om komper. Sikre kilder kan bevitne kompens oppstandelse i ca år 30 f.Kr. Det skal ha vært Torstein Dale alias Darkwing Duck som sto bak det aller første eksemplaret, hvilket etter sigende vakte stor nysgjerrighet verden over. Senere tjente han seg opp en vanvittig på å selge konseptet sitt til ulike kjøpere. Av disse kan vi for eksempel nevne Petter Stordalen, Mummitrollet, myndighetene i Ungarn og diverse terroristorganisasjoner. Det bør være unødvendig å gå i detalj på hvilke lidelser verden ble offer for etter oppfinnelsen av kompen. Antall gjenlevende mennesker taler for seg selv. I verden i dag lever om lag 6,5 milliarder mennesker. Ekspertene mener at uten komper kunne dette tallet vært tredoblet, samt at det gjennomsnittlige intelligensnivået ville ligget opp til 60 % høyere enn nå. I dag er misbruk av komper forbudt i de fleste oppegående land, og foregår derfor mest i den private sektor, spesielt hos bestemødre og lignende.