Koranen

Fra Ikkepedia
Revisjon per 4. mai 2020 kl. 16:07 av Hypera (diskusjon | bidrag) (Tilbakestilte endringer av 62.249.171.13 (brukerdiskusjon) til siste versjon av 9E2)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
For forgjengeren, se Bibelen – Jesus på nye eventyr
Islam har alltid vært en ikke-voldelig religion.

Koranen er en frittstående oppfølger til fantasyboka Bibelen (må ikke forveksles med den mindre kjente oppfølgeren Bibelen 2, av Are Kalvø). Koranen er muslimenes hellige bok. I Koranen er det Muhammed og hans kamerat Allah som er hovedpersonene, men Jesus dukker opp i en birolle. Forbud mot alt som er morsomt er også her et populært og elsket tema. Et av de mer problematiske trekkene ved Koranen er at den undertrykker griser.

Oppdeling[rediger]

Koranen er oppdelt i 114 sura. I følge Ikkepedias anerkjente språkeksperter er det uenighet om betydningen av ordet "sura", noen mener det betyr at det bare er "surr", altså tullball, andre mener at det henspeiler til "surrealisme". Faktum er i hvert fall at Muhammed mener at han har fått en slags gudommelig inspirasjon til å skrive boka, noe som i seg sjøl kanskje kan tyde på at han har brukt nokså sterke rusmidler.

Diverse[rediger]

I de seinere å har gode muslimer som Osama bin Laden (også kalt Reserve-Muhammed) blitt anklagd for terrorisme, kun fordi de lever med profeten Muhammed (fred være med Ham) som forbilde. Både Osama og hans store forbilde, Muhammed, var jo fredselskere som aldri brukte voldelige metoder for å fremme sine religiøse mål.