Kvalavåg

Fra Ikkepedia
Revisjon per 9. mai 2019 kl. 09:38 av Hypera (diskusjon | bidrag) (Tilbakestilte endringer av 81.166.110.185 (brukerdiskusjon) til siste versjon av 89.10.116.166)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Kvalavåg er en liten hovedbass på Karmøy. Det bor ganske mange folk i Kvalavåg.

Historikk[rediger]

Kvalavåg ble grunnlagt i 1165 av omstreifende nomader. Disse nomadene var halvt tyske, halvt russiske og halvt japanske pelsjegere. De fant enorme forekomster av øst-tyske pelsrever i Kvalavåg og bestemte seg derfor for å slå seg ned. Handelen med pelsrever gikk så bra at i 1476 hadde Kvalavåg nesten 14 millioner innbyggere. Grunnen til at det var så lukerativt er at Kvalavåg har et enestående jordsmonn. Pelsjegerne fikk da muligheten til å gro pelsrevene i jorda isteden for å jakte på de. Digre åkrer fulle av pelsrever dukket etterhvert opp som følge av dette. Dette foregikk helt frem til midten av 1500 tallet da de japanske pelsjegerne fikk nok av sine tyske og russiske konkurenter og satte fyr på revene. Dette gjorde at jordsmonnet ble ubrukelig og byen ble redusert til en liten ball med bare et par innbygggere. Pelsrevene er nå utdødd i Kvalavåg, men et minnesmerke har blitt reist til ære for de 140 milioner rever som døde i den store brannen. Kvalavåg var en del av Japan helt til i 1996 da Kong Harald V vant stort i poker over hovedbass kongen av Japan.

Befolkning[rediger]

Kvalavåg har i dag ca. 300 innbyggere. Det er stort sett Svensker som bor i Kvalavåg (65%), resten er Karmøybuer (25%) og Japser (10%). Det må også nevnes at Nordnes besøker stedet ofte, dette gjør at Kvalavåg av og til får 11% Japser isteden for 10%.

Import/Eksport[rediger]

Kvalavågs hovedeksport er Hovedbasskatter. Disse kattene er bedre enn andre katter. Franske jernbanearbeidere bruker disse Hovedbasskattene til å dra jernbaneskinner. Kjente Hovedbasskatter er katten Tom (30 år), Bobben (profesjoinell kampkatt) og Idefix (HEAVYweight champion of Karmøy). Andre Eksporter er blant annet tånegler. Disse tåneglene blir brukt i heksekunst over hele verden.