Forskjell mellom versjoner av «Reklame»

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
m (Tilbakestilte endring av Jeg er kul (diskusjon) til siste versjon av Hypera)
(Omskriving.)
 
Linje 1: Linje 1:
  +
{{reklame}}
''Reklame'' er et latinsk ord som betyr "lur kunden trill rundt".
 
Reklame blir som regel brukt av selskaper som produserer alt i fra tomatsaus til vaskemiddel for svensker.
 
   
  +
'''Reklame''' er et [[latin]]sk ord som betyr "lur kunden trill rundt". Reklame blir som regel brukt av selskaper som produserer alt i fra [[tomat]]saus til vaskemiddel for [[svensker]]. Reklame skal provosere kjøperne til å bli interessert.
   
  +
==Vanlige reklametriks==
== Selskaper som driver reklame: ==
 
- Coop mega
 
- Nile Kanille
 
- elKJØP!
 
   
  +
* Åpenbare løgner kan virke overraskende bra. Insister på at T-skjorta til 699 kr som er laget av barn i Taiwan er billig.
Reklame er til for å provosere kjøperene til å bli intressert! Det hender også at før etter bilder har forsjellige mennesker i seg...
 
  +
* Fortell villedende ting som teknisk sett er sanne. Om noen vil selge en T-skjorte til 49 kr som er laget av afrikanske stammer kidnappet av den [[USA|amerikanske]] regjering, sier at den ikke er laget av barn i Taiwan.
  +
* Kjendisknepet. Ansett en kjendis som har levd over sine evner og trenger pengene til å pushe produktet.
  +
* Vis fine damer selv om det ikke har noe med produktet å gjøre-
  +
* Enkelte reklamekonsulenter lager dårlige reklamer med vilje når de regner med oppsigelse. Det er i alle fall konklusjonen man må trekke etter å ha sett haugevis med bisarre reklamer på TV.
  +
* De setter alltid priser av typen "699 kr" i stedet for "700 kr". Da kan du kjøpe T-skjorta, putte det siste kronestykket i en boks til [[Røde Kors]] og gå glad og fornøyd ut av kjøpesenteret.
  +
* Før-og-etter-bilder. Vanligvis har en av tre ting skjedd: (1) Det er to forskjellige personer. (2) Etter-bildet er bare noen som holder inn magen. (3) Etter-bildet ble tatt ''først'', og selskapet betalte modellen for å bil litt fyldig til "før"-bildet.
   
  +
{{kubjelle}}
reklame kan bli brukt på to forskjellige måter:
 
   
eksempel 1: selgeren prøver i et mislykket forsøk på å overtale deg til å kjøpe en t-skjorte som liksom skal være billig: "billig t-skjorte med kvalitet kun 699 kr!" i virkeliheten er t-skjorta laget av barn i Taiwan.
 
 
eksempel 2: denne t-skjorta er det faktisk grei pris på. Selgeren skriker ut: "t-skorter til salgs 49 kr" denne t-skjorta er i motsetning til den andre ikke laget av barn fra Taiwan, men av afrikanske stammer kidnappet av den amerikanske regjering.
 
 
Eksempel 3: reklamen inneholder en kjendis, og det kalles følgelig kjendisknepet. Kjendisen har allerede levd over sine evner, og trengte pengene. Han ble knepet til å bli med. Vær grei å ikke mobbe ham eller henne. Unntaket er at noen skuespillere er igang med å spille inn ting, som da Little Steven spilte inn reklame for Telenor. Svindal derimot, kan skuespill bedre enn det sport han angiveligvis driver på med.....eller omvendt.
 
 
Eksempel 4: man viser damer og en leilighet med ineriør, og man venter på Sex in the city......det var Sex and the city
 
 
Eksempel 5: TV-reklamen ser mer rar ut enn de andre. Det er fordi reklamekonsulenten regnte med oppsigelse. Ved oppsigelse kan han få ny jobb i en ny reklamebyrå som ansetter kun raringer. Nå fikk du med deg at reklamekonsulenten bryr seg mer om sin konto enn kunden. Derfor stoler jeg mindre på oppdragsgiveren, når tilogmed reklamekonsulenten bryr seg ingenting.
 
 
Noe bedrifter tjener på er priser 1 krone fra et rundt tall. Du har kanskje bestemt deg for å ikke bruke mer enn 1000 kroner på en liten handletur til deg selv. Du går forbi en butikk og kan ikke unngå å se den gigantiske plakaten på 10x10 meter. "nytt PC-spill 999 kr!" du skriker ut så hele kjøpesenteret hører "WOW! Amazing! Fyy søren så billig. må kjappe meg å få det spillet!" grunnen til at spillet var så dyrt(som du var dum nok til å tro var billig) var at plakaten kostet så mye å produsere. Men allikevel, du går inn, kjøper det, putter den siste 50-øringen i en boks til røde kors, og går glad og fornøyd ut av kjøpesenteret. Du lovte deg selv å ikke bruke mer enn 1000 kroner, og det løftet holdt du. (dette er gutteversjonen. hos jentene bytter vi ut spillet med en parfyme)
 
{{potethode}}
 
 
[[Kategori:Kultur]]
 
[[Kategori:Kultur]]
 
[[Kategori:TV]]
 
[[Kategori:TV]]

Nåværende revisjon fra 8. jun. 2018 kl. 10:00

http://www.yetanothergoddamnsearchengine.com


Reklame er et latinsk ord som betyr "lur kunden trill rundt". Reklame blir som regel brukt av selskaper som produserer alt i fra tomatsaus til vaskemiddel for svensker. Reklame skal provosere kjøperne til å bli interessert.

Vanlige reklametriks[rediger]

  • Åpenbare løgner kan virke overraskende bra. Insister på at T-skjorta til 699 kr som er laget av barn i Taiwan er billig.
  • Fortell villedende ting som teknisk sett er sanne. Om noen vil selge en T-skjorte til 49 kr som er laget av afrikanske stammer kidnappet av den amerikanske regjering, sier at den ikke er laget av barn i Taiwan.
  • Kjendisknepet. Ansett en kjendis som har levd over sine evner og trenger pengene til å pushe produktet.
  • Vis fine damer selv om det ikke har noe med produktet å gjøre-
  • Enkelte reklamekonsulenter lager dårlige reklamer med vilje når de regner med oppsigelse. Det er i alle fall konklusjonen man må trekke etter å ha sett haugevis med bisarre reklamer på TV.
  • De setter alltid priser av typen "699 kr" i stedet for "700 kr". Da kan du kjøpe T-skjorta, putte det siste kronestykket i en boks til Røde Kors og gå glad og fornøyd ut av kjøpesenteret.
  • Før-og-etter-bilder. Vanligvis har en av tre ting skjedd: (1) Det er to forskjellige personer. (2) Etter-bildet er bare noen som holder inn magen. (3) Etter-bildet ble tatt først, og selskapet betalte modellen for å bil litt fyldig til "før"-bildet.