Robert Mugabe

Fra Ikkepedia
Revisjon per 17. mai 2015 kl. 12:58 av What here area team (diskusjon | bidrag) (→‎Ravende gal diktator: interwiki links)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Robert Mugabe, fra støyende og ubehagelig kranglefant, via frigjøringshelt, til president, så til president på livstid (x5) til støyende og ubehagelig kranglefant, til ravende gal diktator. Alt sammen i landet som nå heter Zimbabwe.

Mannen[rediger]

Robert Mugabe står på for det han tror på, som alltid!

Robert Mugabe ble født for mange år siden, såpass lenge siden at ingen nålevende kan huske at de var med da han ble født, kanskje bortsett fra den tidligere sjefen i Sør-Afrika, Nelson Mandela, som deler mye av æren for at den sørlige delen av Afrika er litt skakkjørt for tiden.

Lille Robert - Robbie - ble født i et land som den gang het Rhodesia, det var oppkalt etter en annen stormannsgal, støyende og ubehagelig kranglefant som het Cecil John Rhodes, han var hvit. Cecil John Rhodes kom til å sette spor på lille Roberts sarte sinn og påvirke ham i de valgene han tok senere i livet.

Lille Robert hadde en mor og en far, muligens noen søsken også, men de er alle døde nå. Dette kom antagelig og til å sette spor på lille Roberts sarte sinn og påvirke ham i de valgene han tok senere i livet.

Naboen hjemme i landsbyen til familien Mugabe var en notorisk løgner og juksemaker som hadde vært med å bære bagasjen til Henry Morton Stanley (en annen notorisk lystløgner, og hvit)da denne lette etter doktor Livingstone (som var hvit, men ikke løgner) et annet sted i Afrika. Her hadde denne naboen lært å lyve og jukse, dette kom til å sette spor på lille Roberts sarte sinn og påvirke ham til å manipulere de valgene han deltok i senere i livet.


Frigjøringshelten[rediger]

Siden Robert oppdaget at Cecil John Rhodes var hvit, og at alle andre som var hvite tjente penger på arbeidet sitt, ble Robert ganske pissed off. Han bestemte seg for at Afrika (ihvertfall hans del av Afrika) skulle være bare for afrikanere. For å kunne gjennomføre dette måtte han frigjøre landet sitt (Rhodesia) fra de hvites tunge hånd og drepe alle hvite, dette er egentlig rasisme, men Robert trengte ikke å være politisk korrekt på den tiden. Ikke senere heller forresten.

Så lille Robert samlet en gjeng med kamerater som heller ikke likte hvite og dro til nabolandet. Der skaffet de seg våpen, balltrær og Dr.Martens boots med svarte lisser, så dannet de en motstandsgruppe som de kalte "Black Boot Boys" med det målet å kverke alle hvite. Etter en stund fant de ut at navnet ikke fenget noe særlig blant folk i jungelen som ikke forsto engelsk, så de døpte gruppen om til "ZANU" isteden.

Etter å ha slåss med hverandre i jungelen over en periode på flere år dro de tilbake til Rhodesia for å jage ut alle de hvite der. Kampen varte i mange år, men til slutt måtte de gjøre en avtale med sjefen i Rhodesia, Ian Smith som faktisk var hvit, om at han ikke skulle være sjef lenger, at all makt og rikdom skulle overføres til Robert og gjengen hans, samt at landet skulle hete Zimbabwe isteden. Opprinnelig hadde de tenkt at landet skulle hete Zimbebwe, men da Ian Smith hørte det bare lo han og sa at man kan ikke kalle et land for "Swimbaby" og bli tatt på alvor.

President[rediger]

Så ble Robert Mugabe president i Zimbabwe/Rhodesia


President igjen[rediger]

Etter at Robert, som ikke var liten lenger, oppdaget at det fantes folk som ikke var enige med ham og som også ville bli president, tok han - ifølge vestlig propaganda - og manipulerte valgresultatene og drepte alle motstanderne [Trenger ikke referanser; ellers takk!]. Dermed ble han president igjen.

President på livstid[rediger]

Da de andre landene i verden syns han var slem og undertrykkende mot oposisjonen i Zimbabwe kunne Robert først ikke forstå hva de mente, han hadde jo tatt livet av alle som var uenige med ham og kunne gå i oposisjon, men så skjønte han at det var noen som hadde overlevd likevel. Da besluttet han at han skulle være president på livstid.

President på livstid, igjen[rediger]

Da de andre landene i verden syns at han var slem og udemokratisk forsto Robert først ingenting. Han hadde aldri hørt om demokrati før, men da han fikk forklart hva det gikk ut på arrangerte han nye demokratiske valg. Også denne gangen ble denne hedersmannen beskyldt for uhederlige forhold - i følge vestlig propaganda [Trenger ikke referanser; ellers takk!] fikk han politiet sitt til å banke opp alle politiske motstandere og manipulerte valgresultatene sånn at han ble valgt til president på livstid igjen.


President på livstid, igjen, igjen[rediger]

Se over. Historien gjentar seg.


Støyende og ubehagelig kranglefant[rediger]

Da ting begynte å gå dritt i Zimbabwe, de hvite bøndene var jaget fra gårdene sine så det ble ikke dyrket noe mat og de indiske kjøpmennene var jaget bort fra butikkene sine så det var ikke noe annet å kjøpe heller, begynte Robert å skylde på de hvite, særlig engelskmennene. Det var de gamle kolonimaktene som hadde kjørt Zimbabwe (og Afrika) på rævva. Men etter at Robert hadde holdt på å gnåle på den visa endel år var det ingen som tok ham alvorlig lenger, kanskje bortsett fra den tidligere sjefen i Sør-Afrika, Nelson Mandela, og et par andre livstidspresidenter i Afrika.


Ravende gal diktator[rediger]

Mugabe i seiersrus etter å ha vunnet Fotball-EM.
Foto: Mugabe Pictures PhotoShop Services inc.

Som et eksempel på galskapen kan nevnes at han hevdet å ha personlig vunnet EM i Fotball 2008! Se nyhetene på TV isteden, det er mer utfyllende.