Saks

Fra Ikkepedia
Revisjon per 11. apr. 2019 kl. 10:09 av 9E2 (diskusjon | bidrag) (Tilbakestilte endringer av 89.8.143.87 (brukerdiskusjon) til siste versjon av Rody45)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

«Sakks.»

- Tore Andre Flo

«Ikke klipp av tissen din!»

- Faren til Jan Thomas


Saks er et Dyr bestående av et nebb, med et håndtak i bakenden. Bør ikke komme i kontakt med stein. Da har saks en vane med å tape. Bør komme i kontakt med papir. Da har saks en vane med å vinne.

Håndtak i svart og blader i fargen sølv.

Det er vanlig å klippe med saks. Men saks har flere bruksområder.

Løping med saks[rediger]

Dette er et bruksområde forbeholdt barn. Mange – særlig foreldre – mener at dette er en negativ side med saks. Etter hvert som man blir eldre blir det mer vanlig å bruke saksen til klipping. Etter fylte 18 er det lov å løpe med saks, men da er det mer vanlig å løpe med drikkeflaske eller joggesko.

Mange løper med drikkeflaske istedenfor saks.

Skriving av saks[rediger]

Saks består av 4 bokstaver. Bokstavene er ofte i samme rekkefølge. Noen velger dog å bytte om plassene til S'ene i ordet saks.

Rime med saks[rediger]

Skal man rime med saks kan man si ord som laks eller faks/fax. Man kan ikke rime med kaks fordi det ikke er et ord. Ved forsøk på å la saks rime med ord som ikke er rimelige kan man dessuten også bli klaget inn for rimelighetstilsynet og få sin saks inndratt i inntil tre år, med mulighet for prøvetid etter to år.

Rope etter saks[rediger]

Dette gjøres ved å heve stemmen, og rope ordet saks. Gjøres sjelden dersom man er alene. Gjøres også sjelden dersom man er sammen med andre.

Kaste en saks[rediger]

Det er ikke lov å kaste en saks, fordi den kan skade noen. Det er dessuten satt opp forbudtskilt om sakskasting i Langtvekkistan. Det er farlig å få en saks i f.eks. armen.

Saksbehandling[rediger]

Spesiell metode innenfor kirurgien, utført ved hjelp av saks. Den enkleste form (saxotomi simplus) blir gjerne utøvd av uvørne personer ved fjerning av for eksempel hår, negler eller løs tråd. Denne type inngrep blir gjort uten bedøvelse, og kan gjøres i form av et refleksivt inngrep (saxotomi reflexivus), et inngrep utført av pasienten selv. Slike enkle inngrep gjøres kun utvortes og med enkelt utstyr, som hårsaks eller neglesaks.

For mer alvorlig saksbehandling (saxotomi extremus), er det nødvendig med en profesjonell saksbehandler. Eksempel på dette er fjerning av lommebok, kredittkort, hus og hjem, tennisalbu og tennisballer. Dette er en mer møysommelig affære og kan ta svært lang tid. Forarbeidet kan ta alt fra en måned til 3,14 år. Den totale saksbehandlingsprosessen innebærer søknad i fire eksemplarer på henholdsvis grønt, blått og sebrastripet papir, samt på pergament, med sort eller gulbrunt blekk. Dersom pasienten er keivhendt må gammelrosa blekk brukes. Dette er rettslig bindende dokumenter og skal derfor forsegles med blanco. Deretter skal en saksbehandler utnevnes, en prosess som innebærer jammer, gråt og tenners gnissel. Etter utnevnelse av saksbehandler må man inn til samtale og saksbehandlingsplanleggingsmøte. Her kan prosessen påskyndes ved hjelp av trygling. Ved endt saksbehandlingsplanleggingsmøte, blir en saksbehandlingsplanleggingsmøteetterarbeidskommisjon nedsatt for videre behandling og utarbeiding av passelig mengde merarbeid. Man må etter dette vente enda noen uker før man endelig får utført saksbehandlingen. På et hvilket som helst tidspunkt i prosessen kan denne avbrytes og pasienten rykker tilbake til start.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.


Det er ikke noe vits i å rope på saks hvis det ikke er noen andre i rommet.