Stuart Sutcliffe

Fra Ikkepedia
Revisjon per 5. mai 2011 kl. 21:39 av 84.208.225.250 (diskusjon)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Stu designet omslaget til St. Peter's Lonely Hearts Club Best, men fikk ikke spille med på platen.

Stu Sutcliffe (født i Edinburgh,Skottland i 1940, død i Hamburg,Tyskland 1962) var en britsk hårkunstner og fakebassist.

Stu fikk spille med The BeatlesReeperbahn i Hamburg, og fikk rikelig betalt med kvinneklær som ble samlet inn i bordellene. På scenen var han mistenkt for å være så ignorant at han ikke gadd å røre ved strengene. Han var derimot kjent for å vise publikum ryggen (evt. fingeren). Det hele arrangement skulle skyldes at han hatet å få spotlight i øynene. Han hadde for sikkerhet skyld bestandig solbriller på, selv innendørs og midt på natta mens han sov.[1]

Mest berømt er han for å ha innført langt hår, egentlig lang pannelugg ettersom han ikke hadde nnoe særlig hårvekst i nakken. Få visste at den lange panneluggen skyldtes annet enn at han sparte penger til barbereren på hjørnet bare for å ha råd til mer å drikke, for det spasommelig honoraret han dro inn på å selge dameklær.

Overfor The Beatles bidro han med sanger som Nowhere Man, Silent Mum og Quiet Days. Dessverre ble sangene spilt inn uten bruk av mikrofoner. Ettertidens rockehistorikere har derfor vært uenige om Stus kapasitet som sanger. Historikerene har grovt sett delt seg i to grupper - dem som mener han var musikalsk og en god tenor - og dem som mener han aldri traff tonen og hadde en stemme som ei kråke eller kanskje mer som en måke? En liten fraksjon påstår dessuten hårdnakket at han egentlig var stum, og at dette var grunnen til at mikrofonen til Stu aldri ble slått på og aktivert under studioinnspillinger.

Han døde etter at en publikumer kastet en tom ølflaske i bakhodet på ham. Hadde enda flasken vært full, eller Stu hadde fått den i panna isteden, sa John Lennon, i en poetisk korrekt kommentar til ryktet om at venninnen Astrid Kirchherr hadde gravet ham ned ved røttene til epletreet i hagen, etter å ha klippet av ham håret og laget verdens første Beatlesparykk, som selvfølgelig ble kjøpt av Harold Wilson.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!

  1. Det ble også påstått at han var så lysømfintlig at han var selvlysende som en refleks. Det lyste grønt fosfor gjennom klærne på ham, selv når han beveget seg under det svake skinnet fra gatelysene i Hamburg.