Valthorn

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

« Det er tre meters avstand mellom oss og valthorna»

- Grovmessingen om sittesystemet i korpset.

Hornist.jpg

Valthorn er et veldig morsomt instrument, for det ser akkurat ut som et posthorn, eller en kringle. Valthornet har en veldig fin og varm lyd, men kan også spille kjempesterkt.

Det er dog ikke uvanlig at hornet er stemt i b, men likevel noteres som om det var stemt i f. Han som fant på det, var også den som først skrev ned noter for trombonen (han var veldig vinglete).

Filmkomponister har gjerne ni eller flere valthorn i orkesteret sitt, de kan bare ikke få nok av den varme, fyldige lyden.


Valthorn er også kåret til

verdens vanskeligste instrument

De som først begynner å spille valthorn er ca.8 år gamle. De er da uvitende om dette. Etterhvert går selvfølgelig den vanskelige sannheten opp for dem, men da er det for sent å slutte. Prøver en hornist å slutte med begrunnelse i at instrumentet er vanskelig, vil enten en dum klarinett, eller en besserwisser-trombone hevde noe annet. De eneste dirigentene som forstår valthorna helt ut er de som kaller dem for Ho0ooOO0rn og har prøvd å spille valthorn selv.

Kjært barn har mange navn, som de sier, og blandt valthornets kan man nevne stønneapparat. Dette oppsto fordi lyden ligner mest på lyden av fødende kvinner.

Har man spilt under 10 år er valthornet også brukbart som torturinstrument, man teiper da hornets største åpning fast ved øret til offeret, og prøver å spille over 4-6 oktaver. Det finnes en hornist som kan spille 6,5 oktaver, han er også verdens grusomste torturist.

Skolekorpshorn.jpg