Wolfgang Amadeus Mozart

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Mozart viser respekt for religiøse ledere. De bak ryggen hans

«Dette er hardcore!»

- Henrik Ibsen om Mozarts musikk

«Mozart rimer på moskus!»

- Jonas Lie om Mozart

«Jeg har ikke spist skjegget ditt, jeg sverger!»

- Mozart om Bob


Wolfgang Amadeus-x Mozart(1756-1791). Mozart hadde et ubetydelig langt navn som ikke giddes å nevne her. Han ble født av faren Leopold Mozart i den fattige byen Salzburg. Foreldrene fant ut fort at sønnen var en tosk med gedigne evener innen brunost.

Familiemedlemmer

 • Leopold Mozart, far
 • Denzatt, mor
 • Luzart, bror
 • Brozart, bror
 • Konzart, bror
 • Tarzart, fremmed søskenbarn som vokste opp i jungelen i afrika.
 • Arne, halvbror
 • Fyzart, helbror
 • Motzatt, hullbror
 • Blyzart, bestefar
 • Nannerl, storesøster (så kjedelig navn!)


Samtidig

Sammen turnerte familien Mozart rundt om i Europas kongelige palasser. Der underholdt de for store folk som George 2., Gud og dronningen av Saba. Wolfgang ble nødt til å turnere med munnbind på grunn av en uheldig hendelse hvor han visstnok skulle ha sagt noe til prinsesse Maria Antonia (senere kjent som Marie Antoinette den hodeløse). Mozart falt ned fra pianokrakken og på gulvet. Marie Antoinette trøstet ham og Mozart sa: "Vil du gifte deg med meg? Ja eller nei!"

Døffin av Frankrike(Marie Antoinette, Maria Antonia)

Mens Casanova forførte damene, drev Mozart med sitt. Noe i den samme duren. I Wien ble han så populær at han ble gift med eksens søster og fikk tusen barn med henne. Bare to overlevde.

Takket været den lille kommentaren mot Marie Antoinette, forble Mozart ikke noe annet enn hoffkomponist. Hver dag skrev han litt musikk, og han ble gørrik. Men både han og kona brukte opp alt etter hver gang de fikk mer.

Mozart i Praha

Hver gang Mozart var slått lens, dro han og kona til Praha i Tsjekkia. I Tsjekkia på den tiden var det ikke noe særlig dannet aristokrati. De aristokratene som fantes minnet simpelthen om rennesteinsrensere. Litt finere enn de som faktisk bodde i rennesteinene. Til takk for den idiotiske befolkningen førte Wolfgang, en gang, opp Wienerfiaskoen Don Giovanni i Estates Theatre i Praha. Fort etter turene i Tjekkia var over, var Wolfgang nok en gang rik.

Siste dager

Mozart spilte veldig lite musikk, og han likte godt å dumpe rivalen Salieri i møkka. Joseph Haydn, som var Mozarts beste venn og kollega, beundret vennen sin så dypt at han øste lovord om Wolfgang. Mot 1790-tallet ryktes det at en hemmelig budbringer (Antonio Salieri) iført en trefjeset maske og hatt vandret rundt Mozarts hjem. Denne budbringeren var så sjalu og bestilte en dødsmesse for en som fortjente det, men aldri fikk en (Wolfgang Amadeus Mozart). Planen gikk ut på å drepe Mozart rett etter mesterverket var fullført og stjele det, for å så presentere det i begravelsen hans og ta hele æren selv. Mozart døde den 5. Desember 1791. Salieri fikk aldri messen; Mozart døde av Tourettes før messen var ferdig.


Mozart døde flere ganger enn normale mennesker. Han har faktisk dødd over 89 ganger. I 1769 spiste han en forgiftet pai som han fikk av Langbein. Han er også kjent for å miste uhorvelig mye tenner, til tross for mye varetekt i polen. Han ble også drept i Big Bang, da han skrudde på stereoanlegget på "flue", og ble skutt av Ole Brumm. En annen gang i 1287 ble han drept av en filtrert ku, kalt tyrkisk stoff, i New York. Han dret seg til døde i Australia, da han skulle bade i den kjente bekken Odin. Senere ble han skannet av en bande gale aper, med sjegg på tærne.

Mozart ble drept i 1380 av en facebook-gruppe, kalt "nå dreper vi Mozart, hvis han ikke slutter å skrive artikler om smug i Oslo, så henger vi han over en fyrkjele, og spsier ham til frokost, formiddagsmat, middag, kveldsmat, nattmat, flåttmat og kattemat". Gruppen ble stiftet av Olav den hellige, like før han grunnla Moskva, som er hovedstaden i Det indiske hav. Men han gjenoppsto i Rondane, da han var på fjelltur i 1971.


I 2026 ble det laget en Mozart-quiz i Kabul i Trondheimsfjorden i London i skapet ditt, med mange vanskelige spørsmål, blandt annet: "Hva er grunnen til at Mozart ikke gikk med fløte i lommen på andre dager enn tirsdag i oktober, november og mai?", eller "Hvorfor hadde Mozart så mange Ildere i bilen sin da han skulle på fest?". Ingen har noen gang overlevd denne Quizen, fordi de blir skutt av Mozart, som kommer med spydige kommentarer, som "Du skal dø, som luzart!" og "Nesa mi får du aldri!" hvis de svarer feil.


Sanger av Mozart

 • Mitt stereoanlegg heter Gudbjørn (1467)
 • Det regner ildere (6267 f.kr.)
 • Redigert moskus (1309)
 • En lampe er oppkalt etter meg! (2008)
 • Min søster heter Arne (1948)
 • Katten min har dovendyrinfluensa (1830)
 • Krabbe og hummer skal ikke sammenlignes (3987 f.kr.)
 • Jeg designer fat når jeg vil! (189 436 347 347 235 314 f.kr.)
Litt forut for sin tid