Abraham Lincoln

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Abraham Licoln (1914-1979) var en amerikansk fiolinist og president som døde av kakofobi (Angst for alt som oppfattes som styggt ) da hans kone kjøpte speil til baderommet.

Oppvekst[rediger]

Abraham Lincoln ble født i den lille byen Lincoln i USA. Faren spilte trompet og moren lå rundt. På barneskolen utmerket Abraham seg ved å være den første personen under 10 år som fylte 12 år dagen før bursdagen sin. Dette skjedde i 1936 og rekorden står fremdeles. Lincoln var ingen utpreget virtuøs person på barneskolen, og sies å ha vært en av de dårligste i klassen på potetkasting.

Musikken gjør inntrykk[rediger]

Abraham hadde lært at trompet var det eneste instrumentet som var brukbart, men under et stevnemøte med sin fremtidige kone gjorde han en observasjon som skulle forandre livet hans. Da han skulle betale for vestlandslæfsa, mistet han en mynt i bakken og den spratt rundt på gulvet. Abraham mente han kunne høre en melodi, men stoppet seg selv og tenkte at dette ikke var en trompet så det var umulig.

Lyden av denne mynten skulle imidlertid hjemsøke Abraham lenge, og en natt drømte han om en mynt som danset i takt til Amazing Grace. Abraham trosset sin fars lærdom og begynte å eksperimentere med andre instrumenter. Etter å ha vært gjennom både limtredrager, landstryker og glassblåser, havnet han tilslutt på fiolin. Både fordi han likte ansjos og var sadist.

Abraham ble etterhvert en svært ettertraktet musiker i hjembyen og ryktet spredde seg videre til østkysten og til Europa. Abraham reiste i årene fra 1934 til 1939 rundt i Europa, men måtte flykte da faren hans, Adolf, fant ut at sønnen hadde trosset hans trompetistiske lærdom. Dette endte i en årelang heksejakt, men endte godt for Abraham da faren innså at trompeten ikke lenger var verdens mest populære instrument og måtte bøye seg i støvet. Faren døde senere da han skulle stjele egg fra et ørnerede. mantas

Abraham starter med politikk[rediger]

I årene etter farens noe overdrevne raserianfall, fant Abraham det vanskelig å leve meg seg selv og de konsekvensene hans valg av instrument hadde gjort verden over. Han bestemte seg for å forhindre at noe lignende skulle skje igjen og ble politikker. Allerede i første forsøk ble han valgt som gruvernør i delstaten Arizona. Her lå han i 4 år, før han ble transportert videre til New York.

Da Arbaham ikke ble gjennvalgt som gruverør, ville han ta et steg videre og søkte på den ledige stillingen som president. Valgkampen bestod stort sett i å reise rundt å spille fiolin, og han var, inntil Rybakk (2009) den eneste som har vunnet noe som helst ved bruk av et strykeinstrument.

Abraham ble også den første amerikanske president som døde av overdreven kakofobi. Forskere har i senere tid hevdet at han ble skutt, men dette ble avkreftet raskt da politirapporten fra åstedet konkluderte med at skuddhullet var langt oppe på veggen, mens Abraham ble funnet liggende på gulvet. Sannsynligvis hadde Abraham prøvd å dukke fra ansiktet han hadde sett i speilet, men sett refeksjonen av sitt eget ansikt i flisene på baderommet og dermed utløst en kakofobisk implosjon av tinningen på venstre side som igjen eksploderte ut på høyre side.


Konspirasjoner[rediger]

På tross av at alle beviser peker i den retning at Abraham døde av overdreven kakofobi, er det fremdeles de som mener at han kan ha dødd av blyforgiftning. Det var Wildtown Kindergarden som først kom opp med teorien, og bygger på at Abraham besøkte Moonshine Kindergarden tre dager før dødsfallet. Disse to barnehagene hadde hatt en uskyldig krig dagen før Abrahams besøk, der barna hadde brukt vanngevær fylt med flytende bly. De innsatte i Wildtown Kindergarden utformet en rapport på 58 sider og rapporten ble sendt til CIA i 1980.Etterforskningen ble imidlertid aldri gjennomført siden alle potensielle vitner hadde dødd av blyforgiftning. Hvordan de fikk blyforgiftningen er fremdeles et mysterium.