Agder

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Agder
Agder
[[Bilde:
Lite flagg.png
|150px]]
(flagg)
[[Bilde:
Riksvåpen liten.png
|150px]]
(våpenskjold)
«Vår makt er din frihet!»
[[Bilde:Agder selvstendig stat png.png|300px]]
Hovedsteder Kristiansand
Største byer Bykle
Innbyggertall 365000
Offisielle språk Agdersk (Tidligere Sørlandsdialekt)
Styreform Demokratisk Folkerepublikk
Leder: Artjom Sergejev
Statsminister: Vladimir Lenin
Selvstendighet 1945
Avhengig av
Uavhengig av Norge
Valuta AK (Agders krone)
Tidssone Litt bak Russland, men mange timer foran USA
Nasjonaldag 14. Juni
Landkode AR
Toppnivådomene .AR
Nasjonalsang:
«Ta hverandre i handa og hold»

Den Demokratiske Folkerepublikken Agder[rediger]

Den Demokratiske Folkerepublikken Agder (DPR Agder)[rediger]

Agder ble etter 2. verdenskrig løslatt fra Norge etter revolusjonen ført av ABP (Agders Bolsjevikparti). Men etter 4 måneder iverksatt den norske stat en okkupasjon av Agder. Agder var i en kort periode ledet av Stalins adopterte sønn, Artjom Sergejev, men han klarte ikke å sette inn de agderske styrkene i kampen mot Norge. Til den dag i dag er Agder okkupert av Norge, og er i dag under et totalitært diktatur ført av den fasistiske diktatoren Erna Solberg og hennes undermann Arne Thomassen. Men nå 75 år etter okkupasjonen begynner diktaturet å revne. De revolusjonære maktene i Den Røde Vedums Arme, som er etterfølgerne av ABP har kommet frem i lyset ved hjelp av media, og flere og flere gjør seg klare for kampen mot diktaturet.

Revolusjonen i 1945[rediger]

I 1945 iverksatt ABP en revolusjon med Artjom Sergejev i front. Agder fikk sterk hjelp av NKP og sovjet unionens militære i kampen for det frie Agder. Det er beregnet at ca. 45091 sivile gikk ned i kampen, og det største slaget var i Kristiansand kommune. Revolusjonen varte i 2 måneder, og startet allerede 2 dager etter at tyskerne kapitulerte. Sovjet Unionen hadde spioner i den Tyske stat, og ga ABP informasjon om at Tyskland var vær kapitulasjon, slik at Agder kunne utnytte feiringen. Etter 2 måneder med kamp mot de kapitalistiske styrkene vant ABP frem og tok makten den 14. juli 1945. Agder var fort i gang med å bygge opp landet igjen, og det gikk ikke lang tid før Agder begynte å ta igjen Norges økonomi. Agder skulle bli den perfekte kommunistiske stat, men Norge ødela alle muligheter.

Okkupasjonen[rediger]

Den 7. November 1945 iverksatt den norske stat en okkupasjons operasjon ved hjelp av USA. Kamerat Artjom var denne dagen på overnatting hos sin far i soviet. Han var derfor ikke forbret på et slikt uventet besøk. Norge var raske med invasjonen og tok etter 3 måneder tilbake makten. Sovietiske styrker var på vei til Agder for å kjempe mot Norge og USA. Men det fasistiske landet USA truet med atomvåpen hvis ikke Agder kapitulerte.

Norge har i over 75 år gjort alt de kan for å gjemme historien om Agders frihet. Alle medlemmene av ABP ble henrettet i Valle, og alle dokumenter og spor av DPR Agder ble slettet. I dag fornekter det agderske folk alt som skjedde, og kun noen få er igjen for å gjenfortelle historien.

Den Røde Vedums Arme[rediger]

4. Februar 2020 ble RVA dannet, partiet som skulle være en etterkommer av ABP. Partiet jobber for samme sak som ABP gjorde, og de organiserer seg på samme måte som tidligere ABP. Deres drøm er å gjenopprette DPR Agder. RVA bygger sin politiske tanke på kommunismens hoved prinsipp om et rettferdig samfunn uansett inntekt og sentrumspolitikkens prinsipp om et fritt liv. Derfor er dagens ståsted veldig ujevnt. De er ærlige om at de ønsker et strengt styre for å ivareta felleskapets sikkerhet. Derfor kommer slagordet til RVA inn (Vår makt er din frihet) fordi de mener at å ha mye makt over folket vil skape sikkerhet for folk flest. De jobber for å sikre at alle personer skal komme seg i arbeid etter utdannelsen, og sikre riktige arbeidsplasser som gjør at alle skal føle seg velkommen. Siden vi mener at offentlige bedrifter (industri og velferd) skal være statseid skal vi sørge for at arbeiderene er grunnbyggerene for samfunnet. Hva mener de med "vår makt er din frihet!"? RVA står med sitt klare budskap om at vår makt er din frihet! Vi mener for å sikre at alle personer kan leve trygge frie liv, må makten ligge hos lederene. Personene som skal styre landet skal sørge for at alle skal ha frie liv. Derfor mener de at for at folket skal ha mest mulig frihet fra alle typer ansvar.


Heldal i dag.jpg