Albania

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Albaniaria
Albania
Fil:Http://images.uncyc.org/no/9/9f/Albanoslavia.jpeg
(flagg)
Albania Våpen.png
(våpenskjold)
«Ta qifsha nanen»
Albania Kart.png
Hovedsteder Hamar
Største byer
Innbyggertall 110 millioner. ca. 100 millioner av dem er albanere. Og 20000 Guranere.
Offisielle språk Albansk
Styreform Kommunist-kapitalistisk Nazivelde
President omar:
Premieminister: Borat
Selvstendighet Er ikke selvstendig
Avhengig av
Uavhengig av Fra serbia
Valuta Mercedes-stjerner
Tidssone Litt bak Russland, men mange timer foran USA
Nasjonaldag 24.desember
Landkode
Toppnivådomene .al/ .com/ .chuck/ .norris
Nasjonalsang:
«Ja vi elsker dette landet (Skrevet av Bjørnstjerne Bjørnson, stjålet av Ridvan Halimi)»

«Hallo, Norge!!»

- Forvirret rockeband på konsert i Albania

Albania er et stort "land" i Sør-Europa. Landet har et areal på 3029489 cm2 og ca 150 millioner innbyggere. Det er flere forskjellige folkeslag i dette landet, men offisielt godtas kun albansk identitet. Landet styres av USAs Valp Enver Hoxha og Borat. David Den tredie er Statsminister i landet.

Navn[rediger]

Opphavet til navnet Albania er et omdiskutert spørsmål. Det finnes to hovedteorier: Én er at landet ble dedikert til jessica alba, som etter sigende skal ha gitt presidenten en blowjob i 1989. En annen teori er at navnet betyr "alle bananer" og kommer av landets omfattende bananproduksjon, kun slått av Libanon. Onkel Liffe har en laang historie i Albania. Han har en lang tiss.

Historie[rediger]

Albania regnes som det eldste landet i Europa. National maten i albania er banan på grunn av at alle er aper. Forskere har fastslått at landet ble grunnlagt i 1990. Grunnleggeren er enda uklar, men det sies at Chuck Norris kan ha noe med saken å gjøre. Det kan gi en forklaring på den store statuen av Chuck i hovedstaden Marihuana. I 1991 var Albania på kanten av borgerkrig. Konflikten oppsto da en mann kalte Enver Hoxha for en bananbæsj. Denne mannen var Sylvester Stalone. Enver Hoxha svarte med å omringe huset til Sylvester Stalone med store mengder bananer og bæsj. Bæsjen ble produsert av George W. Bush. Mange albanere så på dette som en stor tragedie, helt til en kjent albaner sa O Muta, slutt å kall Enver for bæsj, han bruker ikke linser!! Dette vakte store nasjonale følelser i Albania, og dagen etter ba Sylvester Stalone om undskyldning. I 1999 var Albania nok en gang i krise. Denne gangen var det vikinger som angrep. Store deler av hovedstaden ble ødelagt, og omtrent 7 personer ble drept. Dette var en av Europas meste dramatiske kriger i moderne tid. 5. april 2005 svarte Albania med å sende Ridvan Halimi til Norge for å rane NOKAS. Pengeutbyttet ble sendt til Statskassen i Albania. Norge har senere truet med å boikotte Eurovision Song Contest dersom Albania skulle være med i finalen.


Krigstid[rediger]

Albania har i historien alltid styrt miniputtnasjonen, Serbia, som i århundrer har hatt middelmådig ajvar og høyreekstremisme som fremste eksportmiddel. Under andre verdenskrig fra 1930-1940 tallet ble Serbia kvitt Albania ved å invitere Hitler som deres nye leder, men Albania insatte raskt etterpå en Stalin-proxy ved navn Tito, forøvrig Hitlers barndomsflørt, til å styre landet i grøfta. Albania ser på Serbia som en morsom liten nasjon, og ler like mye av dem som de gjør av tanken på apekatter på trehjulssykler.

Kjente Personer[rediger]

Dette er kjente personer som er etniske albanere.


Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.