Althorn

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Nypussete musikere til 17.mai
Nypusset Althorn til 17.mai
Stativ for nypusset Althorn til 17.mai

Et althorn er det desidert beste instrumentet, og kun de flinkeste musikkutdøverene får spille det. Grunnen til at det heter althorn, er at musikerne som spiller på hornet kan absolutt ALT! Althornet er stemmt i Eb (uttales: ess og ikke ebb)(og det var informasjon myntet på den vanlige amatør). Ikke nok med at musikere som spiller på althorn kan absolutt alt, men de spiller alt også. En kan si at de på en måte er altspillende.

Alt kan jo sies om en althornspiller, og alt er riktig. Det er sjeldendet er slik i musikkverden, men her har en virkelig truffet blink. Alt stemmer.


Når alt kommer til alt, er det nok slik at det er på 17.mai alt kommer på plass.

Alt er jo lagt opp til at althornet tas ut fra stativet. (Se bildet), pusses, (Se bildet), og blir fotografert, (Se bildet). Vi har ikke vært i stand til å finne bilde fra andre miljøer enn 17. mai, men ALT er mulig når det gjelder althorn. For den som ikke er oppgradert innen messinginstumenter, men kanskje spiller eller rettere sagt blåser inn i en Obo eller noe sånnt, så må vi informere om at det går det an å skifte bøyler på et althorn for å endre stemmingen. Men nå ble det kanskje litt for spesielt for den vanlige mann i gata, men her skal jo alt være tillatt.


Det sies at mange musikere som spiller althorn, spiller etter noter. Det sier jo alt.