AMD

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Amd)
Hopp til: navigasjon, søk

AMD er den originale prosessorbrikken. Den ble funnet opp i Tyskland i begynnelsen av 1940. Den brukes i datamaskiner og mennesker med dårlig hjerte. Den kom til Norge rundt 1989 og har siden vært den regjerende prosessorprodusenten på markedet.

Det hele begynte med at Nazi-Tyskland med Hitler i spissen ønset å utvikle noe som kunne jobbe både raskere og bedre enn en vanlig transistor. De satte derfor sammen flere tusen transistorer i en spesiell algoritme som gjorde det mulig å ha tusenvis av transistorer lagret i en liten brikke. Dette ble gjort via NASI-teknologien; Nazistenes Arbeidssomme Super Integreringsteknologi.

Den første prosessoren het AMD 3003. den hadde 3002 transistorer og en hastighet på 1Mhz, som var 1000 ganger raskere enn før. Tyskland kunne nå bruke raskere og bedre teknologi enn noe annet land. Dette kunne ikke Amerika stå å se på. Høsten 1941Intel dagens lys.

Etter 1945 fortsatte ledelsen av AMD under Billie Joe Amrstrong, som ved hjelp av en plastpose, to skruer og en liter vann laget en bedre prosessor enn noen andre. Det tok Intel 50 år å ta igjen AMDs fremskritt, etter at de hadde kjøpt inn Bob Kåre.Bob Kåre urinerte i en transistor, noe som gjorde at den ble rask nok til å få navnet intel 7 (70001mhz/sek). Men nå har AMD kommet seg til terahertz ved hjelp av et ølglass og et Vi-Menn magasin. Hver gang Intel kommer etter, er AMD enda lengre fremme. Men Intel er også til enhver tid mye billigere enn