Amsterdam

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Amsterdam er en by i Nederland i Europa. Den har siden starten av 80-tallet ligget under havet som følge av en langvarig krig mellom Nederland og mange muslimske land.

Før dette var Amsterdam kjent som en svært liberal by. Den ble grunnlagt av nordmenn som hadde sett seg lei av sitt eget hjemlands høye alkoholpriser og forbud på alt mulig. De ønsket å drikke seg stupfulle, røyke hasj, kjøpe V-bucks og å spille på kasino. Slikt holdt de på i mange år. Etter hvert grunnla de også flere andre byer i nærheten, og landet kalte de for Nederland.

Mange muslimske land i Midtøsten, blant dem Saudi-Arabia, Irak, Kuwait og Irak, hadde gjennom årtider sett seg mektig lei av Nederlands liberale holdninger til narkotika, prostitusjon og homofiles rettigheter, som strider grunnleggende med deres syn. Dette ville de ha slutt på. Først forsøkte de seg med tradisjonell krigføring, og bombet blant annet byer som Rotterdam og Eindhoven. Dette førte imidlertid ikke fram, og de så seg nødt til å tenke nytt. Først åpnet de opp kebabsjapper nære coffeshops og i red light districtene, i håp om at den sterke lukten skulle skremme bort potensielle kunder av henholdsvis hasj og prostituerte. Dette gikk imidlertid heller ikke som planlagt: Kebab ble en populær matrett, og mange kjøpte seg en etter å ha røyket hasj (som mange blir sultne av).

Nok en gang måtte de forandre taktikk. Nå bestemte de seg for å oversvømme den største byen i landet, og dette ble gjort gjennom å ødelegge alle dikene og demningene som beskytter Amsterdam mot oversvømmelse. Det ble også fløyet enorme mengder vann fra drikkevannskilder i Midtøsten over Amsterdam. (Dette er for øvrig årsaken til at mange land i Midtøsten har manko på drikkevann.) Byen ble sakte, men sikkert totalt oversvømt, og da de muslimske landene truet Nederlands regjering med å oversvømme hele landet, turte de ikke annet enn å overgi seg. Nederland har siden vært en del av Sadi-Arabia, og islam er statsreligionen.

Det ryktes imidlertid at det eksisterer både undervannsbordell og undervanns coffeshops i det som nå er en undersjøisk spøkelsesby. Dette er et populære reisemål for dykkere.


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!