Arabisk

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

«نعم , نعم , أنا أتكلم العربية!»

- Kristin Halvorsen om arabisk

«Jaj kan ikke-h, jaj ellesker Norge-h. Hvorfor skolle jaj ellers vart' har?!»

- Mullah Krekar om arabisk

«Dhet er vheldig vhiktig å khnytte khontakther, oghså i land der manghe lidher undher ikkhe-demokratiskhe shtatsoverhoder. Fornyødh nhå som jeg har talth fhor dhin sakh, Kristhin?»

- Jens Stoltenberg om arabisk

Arabisk (الملا اللغة, òg kalla mullah-språk) er eit språk som vert snakka i dei fleste araberland. Kjennetegna er mellom anna harkelydar, slik som i nederlandsk, og at det høyrest ut som dei er sure heile tida. Dette problemet vart fyrste gong skildra av ein forvirra skotte i Noreg og er noko dei hev til felles med Kristin Halvorsen.

Historie[rediger]

Som med dei fleste andre språk, veit ein ikkje kor og når språket oppsto, men det hev truleg skjedd i Afrika. Eit tidleg teikn skal ha vori sinnetrekka i uttala deira. Kvi det vart slik veit en ikkje, men det kan hava noko med det heite klimaet å gjera. På eit tidspunkt fann ein òg ut at ein ville hava eit anna språk enn jødane og hebraisk og arabisk skilte lag. Problema vart fort store og dei er enno uvenar. Ein gong kom Kristin Halvorsen ned til Afrika og det er truleg dette besøket som har gjort ho så sinna.

Feiltolking av språkleg ætt[rediger]

Sjølv om mange trur at arabisk har noko med pakistansk å gjera, tek dei feil. Desse språka er heilt ulike på same måte som norsk og manding–kpelle. Det er difor rimeleg å tru at arabarane gjorde Pakistan muslimsk ved å slengje koranen i hovuda deira. Teorien om at denne handlinga hev påverka IQ-en til pakistanarane slik at språket vart meir likt arabisk er ikkje påvist, men er truleg den teorien som hev fenge så mange til å tru at språka er like.

Å læra seg arabisk[rediger]

Det er ein god del ting ein må kunne gjera når ein skal læra seg arabisk. For å byrje kan ein fylgje desse enkle punkta:

  • Utsett deg sjølv for arabisk i ein butikk der minst 63 % av alle varane ikkje har vori kontrollert
  • Lær korleis du kan høyrast ut som du er sinna
  • Skaff ei ordbok...