Arendal

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Aredal, Alles dal, Ares dal,Norges bak-ende
Arendal
Arendalvåpen.jpeg
(byvåpen)
«Et hjem få me,men ikkje du!»
Land Norge
Fylke Aust-Agder
Innbyggertall 25 745 870
Offisielt språk Engelsk, Tysk, Svensk, Et Maerkelig Spraak som de fleste iche Forstaar, Spansk, Italiensk, Fransk, Alfabetisk, Arabisk, Kronologisk, Lesbisk, Gresk, Norsk, Afrikansk, Irsk, Skotsk, kanskje bare kanskje vekkeklokkespråket (Forenklet) og Brnjyb, übernorsk
Styreform Fredsvennlig "demokrati"
Ordfører Hva er det?
Varaordfører Hvem sa du?
Bystatus Har ikke bystatus

«Hallo, Kristiansand!»

- Forvirret rockeband på konsert i Arendal

«jeg kaller byen Arendal!»

- (are) i år 0 da han oppdaget staden

Arendal er en stad i Aust-Agder fylke. Staden ligger i en dal, og er nokså avsideliggende. Arendal er en av Norges eldste byer, og har mange gamle byer. Staden har en veldig lang historie om staden gjennom tidene. Den er faktisk så gammel, at man kaller staden for en stad! Arendal er en såkalt "norwengelskstad", en stad der de fleste snakker engelsk og tysk. Det er også ganske mange andre språk i Arendal, som gjør det til en språkstad. Arendal har både T-bane, buss og trikk, og infrastrukturen er meget godt gjennomført, med tanke på at denne byen har eksistert i mer enn 2000 år. I Arendal ligger det internasjonale Institutt for Språk (forkortet IS). Alle som skal fordype seg i et språk, må dra til Arendal. I Arendal ligger også FNs hovedkvarter, klimapanel og mange av FNs forskjellige steder. Alle som bor i arendal er enig om at de bor i verdens navle. Det er heller stor krangel om hvor den virkelige navlen ligger. De siste årene har det blitt forsket mye på temaet og de har kommet frem til at hisøy er verdens navle.

FNs hovedkvarter.

Historie[rediger]

Arendal ble grunnlagt i år 0 av Are. Are ønsket et sted å samle folk, og fant en dal som han kalte Arendal. En annen grunn til navnet "Arendal", er at det er et sted for alle. Alle er alltid velkomne, til og med svensker. Mange vil tro at Norge var i steinalderen da, men Arendal var faktisk Norges siste by. I år 500 antas det at det var 13 innbyggere, noe som var ganske mange på den tiden. Det finnes faktisk bygninger fra år 350 fortsatt værende i Arendal den dag i morgen, selv om de har fått gjennomgå en stor oppusing/opprustning. Gjennom alle kriser gjennom tidene har Arendal stått stødt. De har alltid fått mye forsvar av andre byer som har ønsket å verne Arendal. I 1945 ble FNs hovedkvarter etablert i Arendal. Dette var en stor dag for staden, siden FN har ganske liten innflytelse. Hvis det ikke var for at Arendal alltid har vært en fredstad, kunne Arendal hatt verdens største forsvar (ifølge en rekke stormaktforskere og historikere).

Nåtiden og senere[rediger]

Arendal om natten, etter skyskraper-reformen på slutten av 90-tallet fikk Arendal en av verdens flotteste skyliner.


I dag kan man finne Tudorhus, horehus, steinalderhuler, moderne hus, gamle hus, middelaldrende hus, romerikehus, greske hus, og hus fra alle tider og nasjoner. Arendal har blitt et senter for språk og alle nasjoner. Arendal har gjennom lange tider kjempet for et felleskap, der alle er like. Arendal har alltid vært imot krig. Hvis du er født i Arendal, har du sikret deg et meget godt liv med høy utdannelse. Det er obligatorisk å kunne minst 4 språk flytende, pluss 4 ekstra språk. Altså, en Arendalinnbygger er den innbyggeren i verden som kan flest språk. Det er ikke mange byer med så mange morsmål.

Den enorme utviklingen Arendal har, har ført dem mange skritt nærmere Arendals store drøm som er USA(United States of Arendal). Drømmen om en føderasjon hvor alle statene kan forenes har lenge vært drivkraften i Arendal, men uenigheten er sterk rundt spørsmålet om slaver. Arendal konfødererte stater (Bjorbekk, Rykene, Løddesøl, Omholt, Stinta, Hisøy og Nedenes) i vest krever fri bruk av slavekraft til hasjplantasjene, mens motstanden er sterk blant Yankeene(Downtown, Birkenlund, Nyli, Barbu, Tromøy, Eydehavn og Saltrød) i øst (noe som blir et lite paradoks siden det er de som faktisk røyker hasjen). Det er tydelig mye spenning i Arendals-området, Hisøy-folk kaller Tromøy-folk for geiter, Downtown-folk kaller Rykene-folk for harry, mens Rykene-folk kaller alle (inkludert sine egne) som ikke er innavl, trygder, eller fra Rykene for sosser.

Det har lenge vært en kald krig, men i 2008 startet operasjonen"Skal e banke du". Både Øst-statene og Vest-statene (unntatt Hisøy) startet samme operasjon samtidig noe som har ført til at alle banker alle. Operasjonen "Skal e banke du" har spredd seg til Arendals kolonier(Grimstad, Froland og Tvedestrand), men også ut til alle verdens hjørner f.eks. Konfliktene mellom Israel og Palestina, Tibet, Burma, Sri Lanka og i 2011 spredde operasjon "Skal e banke du" seg til den Arabiske verden, hvor opprører ville banke den vennlig sinnede Hosni Mubarak (Egypt), mens lederen i nabolandet Gaddafi kom med dette berømte sitatet i en tale til NATO "E skal banke du, du, du, å i værtfall du" I dag regner man med at folk bankes opp over hele verden som et resultat av operasjonen. operasjonen skal avsluttes i 2018 vis ikke Siv Jensen gjør noe.

Det er også verdt å nevne at Arendal er den byen i hele verden med minst narkotikamisbruk per innbygger, og Arendal har hatt et rusfritt sentrum siden grunnleggelsen.

Det er verdt å nevne at som følge av Den store fraflyttelsen som begynte i 2011, så flyttet en masse folk til utlandet for å blant annet å sprenge abortklinikker, gasse Jøder og andre minoriteter og for å hjelpe IS. Men innbyggertallet har ikke gått ned, tvert imot. Det flyttet en masse hjemløse hvalrosser fra Grønnland dit, og det antas nå at 87% av innbyggerne nå er hvalrosser.

En skal også vite at Arendal sin narkotikabruk har økt med 18,8 % siden 2013, og det fortsetter. Så Arendal i seg selv, har et høyt forbruk av Narkotiske stoffer sammenliknet med andre kommuner i Norge.

En del av Arendals gamle bydeler.

Utseende[rediger]

Et morgenfoto av Arendal sånn som den er i dag.

arendal har i senere tid lidd av mange katastrofer. blandt annet vulkanutbrudd, tsunami og mongobølge, man regner med at rundt 23 millioner arendalitter har mistet livet de siste ti årene.


Se også[rediger]

Kilder[rediger]

  • Wikipedia
  • God, gammel fornuft
  • En rekke språkforskere
Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!