Bømlo

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk


Bømlo kommer at lavtysk Bømlass, betydning noe i retning av "artig sted med mange øyer og et fjell."

Bømlo har 12 000 innbyggere + 4000 innvandrere (didrikanere) som fordriver dagen med å "henge" ved gulldassen sammen med de mange sarvete bømlaungdommene. Mesteparten av bømlingene livnærer seg av reindrift (25034) samt mose-oppdrett (19459 stk ifølge moseoppdretternes landsforening - MOSLA.) Resten arbeider i Bømlo kommune, der de bygger kulturhus i hytt og gevær, samt enkelte mindre bedehus.

Populære fritidsaktiviteter på Bømlo er mosesanking, laksefiske samt vulkanrappelering (Siggjosuvio 1247,634 m.u.h) Tenåringsgraviditeter er et "must." Det drives småskala dyrking av tare. Andre populære fritids aktiviterer er å sitte inne å gro "24/7" og "gæime" Counter strike eller Wow, men dette er en av de mindre kjendte fritidsaktivitetene siden de som liker å gjøre det bare kommer ut i "real life" når de skal handle Cola og/eller andre koffeinholdigedrikker.

Bømlo har også utviklet over flere hundre år, en helt egen ekstraordinær måte å snakke på, som er satt sammen av halvt nynorsk og halvt selspråk. De klapper med hendene for å kommunisere, samtidig som de snakker med en såppas sterk nynorsk-lignende dialekt at selv de flinkeste tolkere ikke skjønner bæret av hva disse skapningene sier. Dette fenomenet av et språk har fått navnet bømmelømsk. (Latinsk for det norske ordet "glad sel")

Aktiviteter[rediger]

De fleste Bømlinger jokker på sauene rundt om, og velter kuer(grunnet for lite fritid). Men en god del bømlinger spiller også ikke fotball og drikker seg bestandig under bordet for å fortrenge faktumet at de mest sannsynlig kommer til å bli kveggjetere eller fiskere hele gjengen. Det finnes en frisbeeklubb på Bømlo som kalles stripa, den består av kjøretur gjennom svortland, bong gass med dårli donke musikk på poppannlegget og somoftast "fella" uten spor i dekket. etter du er ferdig med stripa og er på veg tilbake er høgdepunktet å ståppe på busstoppen ovenfor bovlingen. der de somofterst diskuterer høglytt... ingenting. bømlo i seg sjølv består avhobby kverulanta. Det er bere ett opptaks krav for å være med i klubben. Det er at du må ha bil, poppannlegg og "fella" uten dekk. kommer du uheldigvis med moped er det best at du holder deg på gulldassen. der du som oftest blir tatt i mot av trangsynte 12 åringer som prøver å få deg til å kjøpe røyk til dei. Andre hobbyer på øyen er innføring av nynorsk som hovedmål til nye beboere.. BULLSHIT!_! . Noen mener at den klassike Banjoen kommer herfra for folk mener at det er typisk harry, noe som betyr at det må stamme fra Bømlo. Pugging av Bibelen er også veldig populært! Det foregår i bedehusene på moster, hvor man i tillegg lærer å bli mer primitiv og trangsynt i tankegangen. Hvorfor akseptere alle for den de er, når du kan hate, brenne og skjelle ut folk? Noe som også er veldig populært er å råne (gjerne i beruset tilstand) og haike. Haiking har blitt en del av hverdagen til bømlingene, siden bussforbindelse er noe man nesten ikke har hørt om. Bømlo er ellers kjent for å kry med fjortisser som gjør ikke annet enn å drikke, stjele, råne og skulke. Det er derfor det finnes få suksessfulle mennesker fra Bømlo. Så er man i alderen 11-26 år, er nettopp disse aktivitetene midt i blinken. For etter der, ender man opp som en klone i takt med resten av befolkningen, der man vier livet sitt til mislykka ekteskap alkoholisme, problembarn, depresjoner og sære og kinky hobbyer. Fleste gjerne ulovlig ellers i verden. Bømlingene er kjekke folk så lenge dei har alkohol i blodet. Bømlo har en vakker roseduft av frisk natur, der siggjo er krona på verket. Der kan du bade i kalde kjelder og grille lompe i brød i en vulkansprekk. Bømlo er en meget rik kommune pga av gullgruvene på lykling, der alt og alle kan forsyne seg om de skulle være så heldig å finne gull. ( gullet er funnet ). Om man ønsker å besøke Bømlo og bevitne eksotiske folkeslag og kulturer kan du bare legge inn på hotellet som står mitt på svortland som er sentrum i kommunen, der kan du skape felleskap med mange ulike folkeslag fra afrika. Også kalt asyl mottak. Du vil bli tatt godt vare på. Bømlo er under ekstrem globalisering, der komla er på vei ut og kebab er inn for fullt. det er også lett tilgang til bømlos nasjonal rett som er lakselus.

For og kunne få kontakt med sivilasjon, så bruka bømlinga og fyre opp bål for og sende, røyksignal. Facebook er eit ord dei aldri har hørt om. Fleste Bømlinga synest dette orde var morsomt, med grunn til og lage det til en leik der dem tror atte man skal kjøre hode i en bok. Mesta så er det synn for bømlinga siden, dem ikke har lert seg og lese. Grun til dette er atte det er UMULIGT og komme seg gjennom alle busker og skoger for og da komme seg til Bømlo.

Da utrykket "Nave" for en stund siden ble kjent i Norge gikk levestandarden på Bømlo vesentlig opp. Ved å lese flaskeposten sendt fra Norges ikke fullt så usiviliserte deler, fikk bomsene vite at det var lett å leve som ekte Bømlinger. Nå er boms og bømling ofte brukt synonymt på Bømlo. Om de ikke kan lese, gjøre seg selv forstått eller finne andre inntekter enn Nav å seljakt, har bømlingene en fantastisk selvironi. Dette er veldig heldig ettersom et vanlig menneske ikke ville taklet slik informasjon og egentlig bare kråket over.

Religion[rediger]

I denne lille kommunen er Krl (Kristen religions livstil) veldig tatt i bruk. Bømlinger mener at de er Guds utvalgte folk. Hver eneste dag og spesielt Søndagen møtes alle bømlinger i en kirke og praktiserer kristendommen i aller høyeste grad. Dvs. bli helt hysterisk og ustabil, legge hele følelsesspekteret i en setning mens man ligger og rister på bakken. I denne kommunen er også Kristendoms faget veldig viktig på skolen, det er rett og slett en skam å ikke kunne bibelen utenat. Ellers så har man en litt mindre offisiell men kanskje mer utbredt religion enn kristendom på Bømlo. Alkoholismen. Alkoholismen er nøkkelen til all lykke i livet. Det er ingen normer hvor, når eller hvor mye man kan drikke, eller røyke. I tillegg, kan man ha en nihilistisk (dvs likegyldig) holdning i fylla(som er alkoholistenes svar på nirvana. Noe som betyr at man kan fint banke opp andre, f.eks. på grunnlag av annen hudfarge. Bømlinger vil likevel få det frem at rasisme ikke finnes på øyen. Fordi det finnes kun nordmenn der. Kommunen er sikkert en av de skitneste i landet, for det er en plass hvor folk kun vasker seg før spasmeseanser i Kirken. Noe som skjer kun på Søndager.

Forøvrig blir hastighet målt i antall bedehus/time (b/t)

DIV.RASER Det finnes ein mengde folk frå øyra så kalla Bømlo. Det finst Mostringa, som like helst å holda seg aleina, skille seg for masse ut frå sjølve plassen. Bremnesinga som meine at Sortland er best, at da e der da skjer i helgene, sidan der e einaste uteplassen på øyno. et knull kvar helg, og dei so bite på er som oftast søringa. Så finnes de både Finnåsinga og Folderøy folk, dei er den av bremnesingane, men er en del smartare ein dej, så vill sej at folk der frå e meir noramle. Så e da jo Rubben då, der da bur både tåsne folk og kjekke folk. Der lika gjennomsinitet på best karakter høgast. men da e nok fordi Rubbarar har lite å ta seg t i fritiå.. Så sist ikkje minst Langevåg, ein plass som er ganske liten og innavla.Der da bur da kjepphøge folk. Litt vela møkje kjent for fudla kjøring, men me har nå færja.

Bømlinga har også, mange rare utrykk, som Fiddla forstaden en filla som vi i mennesker sier.

Treningsmuligheter[rediger]

På Bømlo har man gode muligheter for å trene. Ein Bømling har altid med seg skreppe på tur som de har fylt med gammel hestamøk. Dette er fordi de ønsker å befrukte jordkloden slik at Bømlo blir større en Stord. Vist du har følgt med i på nyhetene, kan det være du har fått med deg en del av de revaliserende gjeng-aktivitetene som foregår mellom øyene. Hver dag mellom 6 - 9 på morningen drar alle Bømlinger opp på ein knaus som de kalle Siggjo. Den er 15 meter høy og er det høyeste fjellet som finnes i Norge. Turen tar i underkant av 1 min, men er en opplevelse man sent vil glemme. Vist man ønsker ein større utfordring, kan man prøve havrafting i Urangsvåg. Dette er så spennende at ingen fra Bømlo tør å prøve det. En gang var det en fra Haugesund som raftet, men han er nå innlagt. Dette går vanligvis under kategori aktivitet, men for en Bømling er dette trening.

Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!