Batman

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

°Na na na na na na na na Batman!!

Batman

Batman, han regner med at folk vet hvem han er.

Hjemsted: Gotham
Jobber som: Superhelt/Playboy
Sivil status: Singel
Superkrefter: Har ingen, men kan til gjengjeld alle tenkelige kampsporter, og har hauger av tekniske duppeditter (i tillegg til å være verdens beste røyker).
Allierte Robin

Morra di

Supermann

Politimester Gordon

Svakhet Traumer fra barndommen.
Andre alias: Bruce Wayne, Lynvingen, Batsy

I den amerikanske storbyen Gotham er det mørkt, dystert og skummelt (en by med et slikt navn er sjelden full av sollys og glede), politiet er korrupt og de kriminelle herjer. For å holde det hele noenlunde i sjakk har byen sin helt egen superhelt; Batman. En mann kledd ut som en flaggermus som passer på byen, banker kriminelle, etterforsker mord og gir byen en koselig atmosfære som minner om holmlia.

Bat-Uken[rediger]

Batman øver på en dramatisk posering, mens Gotham trenger ham desperat.

Batman er en rar superhelt som ingen vet hvor kommer fra. På mandager pleier han å spille beer-pong med Hitler. På tirsdager kjører han motorsykkel veeeeldig fort. På onsdager kjeder han seg. På torsdager spiller han på en Umbrofon. På fredager banker han opp Supermann. På lørdager prøver han å ta over Gotham. På søndager får han bank av Supermann.

Bat-krefter[rediger]

Siden Batman er en vanlig svenske som ikke har spesielle gener, kommer fra en annen planet, har falt i en tank med kjemikalier, eller blitt bitt av et genmanipulert dyr, har han ikke noen overmenneskelige krefter. Et av de store spørsmålene er om han i det hele tatt kan regnes som en superhelt, når han (teknisk sett) kun er en helt som flyr rundt i flaggermusdrakt. Dette kompenserer han for med å være kjempe rik.


Tips

Det holder ikke med et flott kostyme hvis du vil være superhelt. Hvis du ikke har noen krefter fra før, bør du trene opp andre talenter som kan komme til nytte i forbryterjakten. Det kan ta noen år, så jeg foreslår at du begynner nå med det samme.

Blant hans tekniske hjelpemidler har vi blant annet Bat-vinger som fungerer som hanglidere, Bat-kastekniver, Bataranger, Batarifler, Bat-maske som skjuler identiteten hans (noe som gjør at Batman kan gå rundt uten briller om dagen, noe Supermann ikke kan, fordi alle ville kjenne ham igjen), Bat-snorer som kan skytes fra en bygning hvis man skal svinge seg opp på den, Bat-mobilen, Bat-motorsykkelen, Bat-helikopteret og Bat-båten. Hans hovedkvarter er Bat-hulen, som er en hule under herregårdshuset hans. Hvis du trekker ut den riktige boken av bokhyllen, vil den svinge ut og en gammel, skrøpelig trapp (der alle lommelykter automatisk slås av så du må bruke gammeldagse lysestaker som kaster spøkelsesaktige skygger på veggene) vil lede deg ned til Bat-hulen. Det er der Batman skifter klær, parkerer alle sine kjøretøy, og ser på TV.

Batman liker ikke sjokolade.

Batman tilkalles ved hjelp av et Bat-signal. Det er en lyskaster på toppen av Gotham Politiets Hovedkvarter, som det er blitt festet en flaggermusformet … dings til. Så når lyskasteren blir slått på, lagger den et flaggermusbilde på den overskyete himmelen (det er alltid overskyet om natten i Gotham, om dagen kan det være skyfritt, men så snart mørket kommer, kommer det dårlige været sigende. Dette er fordi Gotham har neste like mye problemer med forurensning som med kriminalitet). Men siden litt forurensning aldri har drept noen, fokuserer Batman kun på kriminaliteten. Når polene smelter og Gotham ligger under vann, kommer han til å angre.

Bat-Svakheter[rediger]

Kryptonitt, som er livsfarlig for Supermann, har ingen effekt på Batman. Til gjengjeld er Batman en helt vanlig mann, som kan dø av helt vanlige ting som knivstykk, bilulykker, gass, falle ned fra for høye bygninger, skudd, gift, McDonalds-sprite og peanøttallergi. De to største svakhetene hans er hans traumatiske minner fra barndommen. Hvis de blir brakt opp kan han miste kontrollen og bryte sammen i gråt eller slå vilt rundt seg (flere anerkjente psykologer mener at dette er en helt alminnelig reaksjon. Det å kle seg ut som en flaggermus og fly rundt i en storby og kjempe mot kriminelle er de ikke helt sikre på om er normalt, men det forskes fortsatt på det). En annen svakhet er sjokolade. Er det sjokolade i nærheten, blir han voldelig. Batman dreper dessuten aldri, noe som fører til at folk som mislykkes i å kverke ham blir sendt til Arkham (den psykiatriske klinikken for gale kriminelle i Gotham, for tiden underbemannet og overfylt av innsatte), og kan prøve igjen så snart de slipper ut eller rømmer. Den siste svakheten er heroin, da Batman har vert nykter i 6 år og risikerer tilbakefall.

Bat-Allierte[rediger]

Når det ikke er noen kriminelle å fange, eller noen verden å redde ...

Batman drar sjelden ut av Gotham, det må en virkelig verdenskrise til for at han gjør det. Politikerne mener at han bør pågripes, så han har et skjult samarbeid med politimester Gordon. Dette samarbeidet går ut på at Gordon slår på Bat-signalet, Han blunker, og Batman står på taket. Deretter forteller Gordon hva de trenger hjelp til, lukker øynene, og Batman er vekk igjen.

Batman har også egne samarbeidspartnere:

  • Robin – En gutt i et litt vel fargesprakende kostyme og korte shorts. Han følger etter Batman hvor han enn drar, og trekker alt for mye oppmerksomhet til seg ved å være gul, grønn og rød. En Robin er en Robin i alderen 11 til 21. Da må de enten kutte ut karrieren, eller bli en annen helt. Hvorfor det er denne aldersbetingelsen, er et mysterium, men enkelte kritikere mener at Batman liker å omgi seg med små gutter i shorts. Disse kritikerne blir som regel kverket av Batmans mange lojale fans. Det har vært 3 Robin til nå, en skiftet til å bli en annen helt, en er Robin fortsatt, men må pensjonere seg innen 2 år, og den siste … er død.
  • Batgirl – Barbara Gordon. Datter av politimester Gordon, som ikke aner noe om at hans datter flyr rundt i en meget ettersittende svart (en bedre farge for sniking rundt om natten, noe Robin burde merke seg) lateksdrakt med minikappe.

Joker (Kjeltring) er jo selve egentlige hovedpersonen i batman. Han dreper folk synes synd på seg selv og går videre i livet. Han ble også misunnelig på at batman fikk jobbe i playboy og sluttet å rane og ble en hyggelig mann. Men det var et problem ingen likte han så han ble en trygdesnylter istedet. Idag finner du han gråtende i skogen med Lars Monsen og en ku for å komme på bedre tanker.


Bat-Fiender[rediger]

Bouncywikilogo.gif
For kjedelige personer uten humoristisk sans, har de såkalte ekspertene (flisespikkerne og tørrpinnene) på Wikipedia laget en artikkel om Batman.

Grønnsaker