Battle Royale

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Bouncywikilogo.gif
For kjedelige personer uten humoristisk sans, har de såkalte ekspertene (flisespikkerne og tørrpinnene) på Wikipedia laget en artikkel om Battle Royale.

« Jeg elsker å se utrykket i ansiktene deres når de skjønner at de skal være på Battle Royale

- Sakura om deltakerne på ”Battle Royale”.

Battle Royale Logo.

Japansk realityshow.

Historie[rediger]

Spillområde i 2007 sesongen.

Battle Royale er Japans mest populære underholdningsprogram. Det er også kjent som "Programmet". Det ble startet opp i 2001, som reaksjon på det populære realityshowet ”Big Brother”. Deltakerne i programmet blir plukket ut blant alle Japans niendeklassinger. En klasse blir valgt ut, og sendt til et isolert sted; en øy, eller en gammel militærleir. For å få med overraskelsesmomentet i programmet, aner ikke elevene at de skal være med. Dette er ofte et samarbeid mellom skolestyret og programlederne, som forteller elevene at de skal på skoletur. Deretter blir de bedøvet, og får på seg hundehalsbånd med eksplosiver før de våkner opp. Dette er for elevene skal bli lettere å kontrollere, og holde seg innenfor områdene med kameraer. Der får alle elever utdelt et våpen (i enkelte tilfeller bare en gjenstand, som for eksempel fluesmekker). Spillet går deretter ut på at elevene må drepe hverandre i løpet av tre dager. Den som står igjen i live er vinneren.

Battle Royale ble raskt det mest populære underholdningsprogrammet, og gikk forbi både ”Skal vi cosplaye?” og ”Nytt på nytt” i seertall i løpet av en uke. Utvikleren av programmet er Sakura, en av lederne for mafiaorganisasjonen CLAMP. Hun er kjent for sine sadistiske hobbyer, og vant i 2003 prisen for beste Underholdningskonsept med ”Battle Royale”.

Battle Royale LEGO.

Battle Royale sponses i dag av den Japanske fagforeningen for lærere og CLAMP. Pengene brukes til å kjøpe våpen, leie områder, og betale begravelsene. I 2004 hadde programmet problemer med å finne sponsorer, og måtte derfor bruke mindre penger på våpen. Dette året fikk enkelte elever delt ut frukt og sokker istedet for skytevåpen og kniver.

Det selges mange produkter for Battle Royale, blant annet cosplayutstyr, samlefigurer, DVDer, billedbøker og LEGO-produkter. LEGOen designes i Japan, produseres i Danmark og blir deretter sendt til Japan og solgt for store summer til barn i 5 til 10års alderen.

Minneverdige episoder[rediger]

Etter flere sesonger er det fortsatt enkelte episoder som regnes som "klassikere".

Sesong 2004[rediger]

  • Gutt 03, Gutt 16, Gutt 20, Jente 09 og Jente 13 får utdelt frukt som våpen. (Eple, banan, pære, appelsin og vannmelon)
  • Gutt 16 vinner hele programmet med kun en banan som våpen.

Sesong 2005[rediger]

  • I løpet av en time er alle deltakerne unntatt Gutt 17 døde av hjertestopp. Gutt 17 blir kåret som vinner, og innehar fortsatt rekorden for raskeste utkjemping av Battle Royale.

Sesong 2007[rediger]

  • Jente 13 dør i et fuglebad.
  • Gutt 05, Gutt 06, Gutt 15 og Jente 15 stjeler programlederens biler og jager hverandre gjennom hele øya.

Tidligere mestere[rediger]

Advarsel

Alle japanske niendeklassinger kan havne i Battle Royale. Det er derfor smart å ta dette skoleåret utenfor Japan.

  • 2005 sesongen – Light Yagami
  • 2006 sesongen – Shogo Kawada
  • 2007 sesongen – Avlyst (det ble to vinnere dette året, og det kan vi ikke ha noe av)
Blood Spatter.jpg
Spanish Inquisition.jpg Nobody expects the The Spanish Inquisition!


---