Belgia

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Belarus
la Belgique
België
Belgia
Belgian.gif
(flagg)
Mannekepis.jpg
(våpenskjold)
«Enighet gir styrke!» «(Synes vi ser det ja...)
Alternativt «Bli rik ved å kjøpe en fisk med navn robert for det han er verdt, og selg han for det han tror han er verdt»»
Belgia.png
Hovedsteder Beveren
Største byer Bryggen
Innbyggertall Innbyggerene eksisterer ikke
Offisielle språk Fransk, nederlandsk og tysk blandet sammen til grøten flamsk (vlaaaaaams)
Styreform Anarki
President: Luxenburg
Statsminister: Gandalv
Selvstendighet Er ikke selvstendig
Avhengig av Å vinne i kortspill
Uavhengig av Statsminister, president og regjering
Valuta Sjokolademynter
Tidssone Belgia har ingen tidssone
Nasjonaldag 1. april
Landkode (B)
Toppnivådomene BRB
Nasjonalsang:
«In Your Dreams»

«Flere byer i Belgia?»

- Jonas Lie om Belgia

«Hva behager?! Har De stjålet mitt sitat, Lie!»

- Alexander Kielland om Jonas Lie

«Hallo, Nederland!»

- Forvirret rockeband på konsert i Belgia

«Hallo, Østerrike!»

- Det samme forvirrede rockebandet på den samme konserten i Belgia.

«Føler jeg hører hjemme her... elsker nemlig kjeks og kake!»

- Gandalv om om Belgia

Belgia eller Belgien som vår Dronning Sonja sier, er et lite, men ubetydelig land i Europa. Det er en liten kjent fakta at landet Belgia, som vi kjenner det, faktisk ikke eksisterer. Og enda verre: i landet selv består det to andre land som kaller seg for Flandern og Wallonia. Det siste landet, Wallonia, er et fattig land, så når man snakker om Belgia, snakker man automatisk om Flandern. Belgia er kun et banneord i filmen/boken Haikerens guide til galaxen av Douglas Adam.

Historikk[rediger]

Grunnlagt i år 1402 e.kr av nederlenderen Pieter van den Huus. Belgia har vært en kasteball mellom konger som spilte kort opp igjennom tidene. Dersom en konge gikk tom for penger, satset han Belgia. Fra år 1902 til 1934 var Belgia på grunn av dette en del av Libya. Under det internasjonale kortspillstevne i Berlin før første verdenskrig trodde kongen av Belgia at han hadde gode kort på hånden. Han tok derfor Kongo, og satset både Kongo og Belgia. Det gikk som det måtte gå, - begge landene gikk tapt for kongen. Kongen ble så lei seg at Belgia fikk dårlig samvittighet. De hadde ikke lyst til å gi fra seg landet sitt, derfor ga de han noe annet - nemlig det som i dag er kjent som Belgiske Vafler.

Styringform[rediger]

I utgangspunktet er Belgia et fredelig, kommunistisk militærdiktatur, men dessverre har styret deres blitt mindre og mindre demokratisk, da de etterhvert begynte med folkevalg. I dag, får til og med innbyggerne lov til å dusje uten overvåkning. Belgia har regimet sitt fra da landet var inkludert i Sovjetunionen. Sovjetunionen var den største parkeringsplassen i historien, som strakk seg fra Mexico til Bodø, men i dag er Belgia og Nord-Korea de eneste landene som er igjen av den. Men dette flotte, demokratiske regimet er som sagt i ferd med å dø ut i Belgia også. Beliere er veldig rare men det er det vi liker med dem.

Språk[rediger]

Belgia har tre offisielle språk: fransk, nederlandsk og tysk. De snakker alle tre språkene dårlig, og har istedet blandet de sammen til en grøt av et språk de kaller flamsk (flamsk: vlaaaaaams).

Tintin, Belgias nest viktigste bidrag til menneskeheten
Hercule Poirot, Belgias tredje viktigste bidrag til menneskeheten, men han er en engelsk oppfinnelse

Eksportartikler[rediger]

 • Vafler - Ahh... Zeer goede Belgische wafels!
 • Sjokolade - Lekkere, Belgische zeechokolad!
 • Øl - Bier en Tieten! - Laget av munker; gudene vet hva de har oppi (halleluja!).
 • Sexofoner - Ble oppfunnet av belgieren Agathon Sex som tok patent på oppfinnelsen. Sexofoner kan derfor ikke lages andre steder enn i Belgia.
 • French Fries - Et produkt av amerikanernes håpløse geografikunnskaper og uvitenhet om at fransk snakkes i Belgia.
 • En gjenstand som tyskere kalte for Ersatzkaffe.
 • Lommebøker som sværter uallminneligt mye, de skulle til morobutikkene. Den får dine pengesedler til å se ut som om ervervet gjennom en bankran. Feilmerket som kvalitetsprodukter.
 • Tegneserier. Det er bare for å ha et kunstig høyt papirindustri. En dag vil EU doble sitt byråkrati.
 • Haiku. Diktning de. To forrige punktene. Er eksempler på Haiku. Diktning.
 • Kriminalromaner som ikke har med Poirot å gjøre. Kjent forfatter er Lengrait Loongst. Hans detektiv figur het Jemaux Fisce-Broqaix. I motsetning til Arkyl Poarå, eksisterer flamlendere, bare at de er lenger nere i systemet. Assistenten heter Roesk Mij Van Strekken.
 • Belgias eksportindustri er avhengig av at Nederland kjøper ambulanser fra dem. I skrivende stund, er en av ambulansene i arrest i Storbritannia.
 • Etter mas fra Sven Mollekleiv, har disse ambulansene fått verdensarv status. Derfor måtte den ene i Storbritannia løslates.
Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.