Bisje

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Mange tror at ordet "bisje" er en skrivefeil av ordet "bikkje", som er et annet ord for hund. Det som få vet, er at ordet ikke har noen spesiell betydning, men at det kun har blitt et populært kallenavn blant ungdommene på vestlandet.

Gjem katten , hunden er løs.[rediger]

Historien bak dette ordet startet i bondekommunen Fræna, ved at et par ungdommer fant en fengende sang på spotify. Sangen het "Finn bikkjen", og handlet om en som hadde mistet hunden sin. Den meget fengende sangen gjorde så sterkt inntrykk på de to ungdommene, at de begynte å kalle hverandre for "bisje".

Trenden startet vinteren 2010, og var svært smittsom. I over et år gikk venninnene å kalte hverandre for "bisjer", og man kan finne kallenavnet under alle bildene deres på facebook. Trenden er den dag i dag meget smittsom, og det finnes ingen kur for å bli kvitt den. Enten må man holde seg unna venninnegjengen, eller så må man flytte til Afrika, for der finnes det så mange rare ord at man glemmer hvor kjært "bisje" er.

I løpet av et år har også "bisjemi", "bisjevova", "bisjes", "bisjeliten", "lurebisje" og "lisjbisje" blitt populære varianter av ordet.Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!