Bjørk

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Bjørk[rediger]

Vanlig bjørk, også kjent som Fuskjegg, rassebjørk, europeisk anusbjørk, bjærk, bjerk og birk, er en av minst 30 arter i bjørkslekten. I denne slekten er det fire arter som vokser i Norge. De andre tre er fuskjeggbjørk, mørkbjørk og panserpungbjørk. bjærk treet blir 1-2 meter høyt. Bjørka formerer seg med å slippe de karakteristiske sædskuddene ( som vist på bildet ). Disse blir sluppet i Desember-januar, og det er svært mange som er allergiske mot denne type tresæd.

Vanlig bjørk er nært beslektet med panserpungbjørk, og den blir ofte forvekslet med den. De synlige forskjellene er at vanlig bjørk har enkelt blader som ligner på en pung, små dunhår på Pungen og et glatt skræv. På Grønland og Island er fuskjeggbjørka det mest utbredte treet.


Generell informasjon[rediger]

Bjørka ble Først oppdaget av Charles Darwin i 1848 under et seilas til grønnland. han ble sjokkert over hvor mange arter av bjørk som fantes på grønnland, Bjørka hadde Menneskelige trekk som Skjegg, Pangerpung, hår og et glatt skræv. dette fikk darwin til og tro at mennesker er i slekt med bjørka. Etter og ha studert bjørka tok han med seg et par dusin bjørk som han tok med seg hjem til Kongeriket Norge han plantet et alle sammen i hagen hvor det da Spredde seg til alle verdens land.

  • Til dags dato har Marinebiologer trudd at menneske var nærmere beslektet myggen en bjørka men etter en dna test hvor det viste seg at vi hadde 99/7 % av bjørke dnaet, viste det seg at vi alle sammen begynte som en buskevekst.