Bjerkreim

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Bjerkreim er en liten kommune i Rogaland med en befolkning på 150 til 4500 innbyggere, befolkningstallet varierer voldsomt pga svartedauden ikke er utryddet i Bjerkreim. Befolkningen stammer fra et vandrerfolk med mongoloide trekk som på 1500 tallet kom ruslende over fjellet, fra setesdalen.

  • Tidligere ble Bjerkreim benyttet til straffekoloni (1645- 1732 ), leprakoloni (1743- 1855 ) og tilslutt, hovedkontor for det kongelige Bagatell avsnittet.

Da enhver Bjerkreimsbu er fulle av fordommer og redde for nytenking, er det nedfelt i kommunevedtektene at følgende folk er uønsket i Bjerkreim: Folk som er; Kortvokste, venstrehendte, svaksynte, fargede, religiøse, trygdemisbrukere, frelsesarméoffiserer, speidere og konditorer, listen går videre over 228 sider. Bjerkreim er omgitt av fjell på alle kanter og har dermed ikke sollys. Den 20 september 1968 var siste gang det var sol i Bjerkreim. Dette er grunnen til at folk eldes mye fortere enn ellers i Norge. F.eks. jentene kommer i puberteten og overgangsalder samtidig, guttene er født med midtlivskrise, gjennomsnittsalder er 32 år. Kommunen har to partier som styrer, det er "de sinte" og "de kjempesinte". Viktige spørsmål blir avgjort ved krokfing eller stein, papir, saks metoden.


SKIKK OG BRUK[rediger]

Da Bjerkreim har vært isolert fra omverdenen i hundrevis av år, så har de en del sære skikker.

  • Håndhilsing er ikke brukt i Bjerkreim, i stedet stapper de en finger i munnen på den de skal hilse på.

Matlaging er ikke så utbredt i Bjerkreim, da de fleste lever av fotosyntese. Men lager de mat så er det som regel en død sau involvert feks ullgrateng, klovragu og ørefrikasse. Hvert år feires gulrotfestivalen i Bjerkreim. Da danser de rundt en død sild med gulerøtter i hendene og dasker hverandre med gulerotduskene, mens de lovpriser Felleskjøpet. Begravelser finnes ikke i Bjerkreim, den avdøde blir rett og slett kastet i matavfallet.

  • Har du en Bjerkreimbu på besøk så ikke bli skremt hvis han har med seg dokosten sin og vil at du skal lukte på denne, dette er en vanlig skikk og betyr at du er godtatt.

Alle fra Bjerkreim er livredde hunder, da denne ikke er spiselig, den blir dermed betraktet som Satans utsendte og må unngås for enhver pris.


INDUSTRI[rediger]

Arbeidsmoralen er enestående i Bjerkreim, de jobber 7 dager i uken og har aldri ferie. Under krigen var det noen som havnet på Grini, disse ble kaldt "arbeidsky, latsekk og unnasluntrer" etter at krigen sluttet.

  • Bjerkreim hadde en fabrikk, den lagde ! Tasten til skrivemaskinindustrien. Fabrikken hadde storhetstiden under krigen, da alle aviser ol. skrev med utropstegn etter hvert ord. Fabrikken ble nedlagt i 1951.

Da de fleste i Bjerkreim har store alkoholproblemer så er hjemmebrentindustrien stor, dette er den eneste plassen på jord at de makter å få spriten opp til 102 %. De eksporterer til Tanzania, Japan og Haugesund. Jordbruket i Bjerkreim består av sau- og gulerotproduksjon, det meste av sauen blir kastet, men blindtarmen er det som er mest ettertraktet, denne blir eksportert til Kina som potensmiddel. En mengde med oppfinnelser kommer fra Bjerkreim, nevner i fleng: Tran, ananas, bokstaven S, buksevann, hamstere, hullet i smultringen og kjønnshår.

Bjerkreims innbyggerne er oppdratt av sauer, og lukter hor å helvette. El frusas

BERØMTE BJERKREIMSBUER[rediger]

Elton John og Liberace, disse ble for spesielle/fargeblinde for Bjerkreim og lyste i bann, ingen i Bjerkreim vil vedkjenne seg disse to.

VINDMØLLESAKEN[rediger]

I Bjerkreim er vindmøller et veldig betent tema. Flere vil ikke at vindmøller skal settes opp på Faurefjell, som av en eller annen grunn ingen vet hvor er! Flere av disse som er imot disse møllene er inkompetente troll som bor nærme dette fjellet, som ikke vil at deres føde; hubroer, skal drepes av møllene. Saken er nemlig den at hubroer blir ikke drept av møllene, da de er over trehøyde. Disse trollene lever også med placebo effekt, hvor de tror at deres ører skal dette av når vindmøllene bråker, noe de ikke gjør. Sannheten er at møllene lager en støy på 109 desibel, når du er bundet fast til vingen. Noe hvert aksjonsmedlem blir når møllene blir satt opp.

KOMMUNESTYRET[rediger]

I kommunestyret i Bjerkreim er ikke hele folket representert. Mesteparten av Bjerkreims befolkning er nemlig sauer, og de får ikke lov å stille til valg engang. Partiet "Beitemarken de grønne" får nemlig ikke lov å stille, da alle medlemmer er sauer, med unntak av 2 kyr. Dagens kommunestyret består da av de 5 partiene: Venstre, Høyre, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti.