Bob Dylan

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Bob Dylan (f. 1902) er vokalisten i det norske satan-metallbandet Wham, men har også gjort en rekke soloutgivelser. Bob Dylan blir ofte sett på som en av de beste til å covre andre sine sanger, sammen med Leonard Cohen og Neil Young. Men han har også hatt noen gullkorn selv; "Like a drunken hobo", "Tommeltott blues", "Mr. hooker man", "Wake me up before you gogo" og "Talkin' yellow submarine LSD blues".

Bob Dylan og de andre medlemmene i Wham (Bono, George Micheal, Øystein Sunde og liket til John Lennon) blir ofte sett på som det nye Basshunter. Selv om han selv rødmer og sier: "På toppen har du Basshunter, det er ingen over og ingen vedsiden av, jeg ligger i den gruppen under, The Monkees, Backinggruppen til Elvis: Vassendgutane og Bjørn Eidsvåg." Det er vanskelig å regne ut størrelsen på Bob Dylan's innflytelse, men forskere har rapportert at den er på ca 45 kvadratmeter

Karriere[rediger]

På 40-tallet, da han jobbet som kompanileder for det norske nazistpartiet på Toten, ble han godt kjent med den superkristne og høyt materialistiske George Harrison. George Harrison var medlem av et lokalt danseband som het The Beatles, de toppet Rolling Stones magazines liste med "The 1234 worst artists through all time", med på denne listen var også Mozart, Jimi Hendrix og Macgyvers lommekniv bluesband. Bob ble så inspirert da han så George spille munnharpe i The Beatles, at han dannet sitt eget band hvor han skulle synge og spille munnharpe. Bandet het Rauland Clearwater Revival og baserte seg på Dylans tunge munnharperiff og hadde bluesrøtter tilbake til juratiden. Bandet besto av Paul McCartney på vaskebrett, Liam Gallagher som diktoppleser, Chuck Norris som gitarist, Bono på bass og Angus Young på trommer. Bandet holdt på å slå gjennom da lederen av EMI Norge så dem spille på en lokal bygdefest, men i det Dylan skulle signere kontrakten, fikk lederen øye på at alt Chuck Norris gjorde var å danse rundt i skoleuniform på scenen, han skjønnte med en gang at Norris ikke spilte og dro tilbake kontakten. Etter dette ble Chuck Norris sparket ut av bandet, dette likte ikke Liam Gallagher, derfor begynnte han å bli alkoholiker, men selv om han sluttet å drikke på 90-tallet, er han enda ikke edru. Angus Young, som da var en ganske dreven trommis, lærte seg tre grep, tok Norris sin skoleuniform og dannet den svenske pop-gruppen AC/Dizzie.

Etter nesten alle medlemmene hadde forlatt bandet, begynnte han å treffe menn i bakgater for å finne trøst, blant dem var George Micheal, som han kom til å danne Wham sammen med. Micheal introduserte Dylan for satanmetall og hans fremtidige kone, Mia Gundersen. Paul McCartney introduserte Dylan for John Lennon (som levde på den tiden). Dylan og Lennon begynnte å spille sanger sammen og skrive noen få, Dylan fortalte i et intervju med Bodø tidene: "Jeg og John pleide å sitte mot hverandre og spille sanger, jeg spilte munnharpe og sang og han satt og dro Yoko Ono i håret." John Lennon blir ofte sett på som skaperen av Screaming, som er en måte å synge på. Han lagde disse lydene ved å dra en japansk ape i håret, han kalte apen for Yoko Ono.

Nytt band[rediger]

Nå som han hadde satt sammen et band han likte, trengte han bare en gitarist. En dag da han gikk og letet etter en gitarist, skulle han kaste tyggissen sin i en container, da han åpnet containeren fant han Øystein Sunde som satt og spilte gitar. Dylan og Wham ga ut 33 album før formannen i EMI innrømmet at han tok feil av Dylan og signerte han på selskapet. Etter dette ga de ut enda 56 album. Etter John Lennon ble skutt i en gate i Oslo så ble Bob Dylan veldig trist, så trist at han lå med Yoko Ono, brant en landsby og stemte FRP. Men Dylan fortsatte og skrive sanger sammen med Lennon etter hans død og er kjent som "the second worst songwriter-duo of all time" etter Norris/McGyver. I dag spiller Wham cirka 600 konserter i året rundt i hele Telemark og er et av Norges minst populære band. Dylan, Mia Gundersen og Yoko Ono er gift sammen og bor sammen med Varg Vikernes AKA Greven, i Bø i Telemark.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!