Bodø

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Bodø
Boh-døøh
Bodøkommunevaapen.jpg
(byvåpen)
«Her skal vi bo og har skal vi dø, i Bodø!»
Keiservarden.jpg
Land Norge
Fylke Nordland
Innbyggertall rundt 12000, med Lofoten og Fauske!
Offisielt språk Hindu
Styreform AN.no
Ordfører Per Sundnes
Varaordfører Per Sundnes
Bystatus år 1899

«Hallo Tromsø!»

- Forvirret rockeband på konsert i Bodø

Bodø er et pipelort som kontrolleres av gamle troll på Keiservarden. Bodø er egentlig en forkortelse for porno over Østlendinger. Noe som stammer fra tiden da Bodø ble grunnlagt.

Hvert år invaderes Bodø av Feite bobileiere, disse slår seg ned langs veien hvor de røyklegger halve byen grunnet overdrevet bruk av grill. Ett annet problem med den årlige tyske invasjonen er at kommunen hvert år taper store beløp grunnet tyskernes trang til å stjele med seg alle elg-skiltene som sår langs veien (Bodøs etterretning har forsket på fenomenet og har funnet ut at disse skiltene selges for ekstremt høye pengesummer i hjemlandet eller blir brukt som spisebord i de tyske hjem). Som mottiltak mot tysk invasjon har Bodø nå bestemt seg for å ta betalt i forkant av elgskiltstjelingen ved å anlegge bompengering rundt den eneste veien inn i byen.


Saltstraumen[rediger]

Norges første hovedstad

Fiske i Storstraumen er uhyre populært både blant bodøværinger . Dykkere nyter godt av fiskeriet da de dykker ned, henter opp sluker og selger dem for halv pris i nærliggende områder.

Mange tror at Saltstraumen er en plass langt borti gokk, og at det eneste som skjer der er at folk drikker tyrker, og kjører moped uten sertifikat. Det skal understrekes at det er mye tyrker-drikking og ulovlig mopedkjøring på plassen, men Saltstraumen kan tilby mange friske happenings, spesielt i sommerhalvåret. Hver sommer arrangeres det trekkspilltreff på hotellet i Saltstraumen , og i gymsalen på skolen arrangeres det i desember (mellom skolekorpsets julemesse og musikkcafé) Salsastraumen, nord-norges største latinofestival, som har de siste årene blitt gjestet av stjerner som Ricky Martin, Shakira, Jay-Z og Ole Ivars,. Salt strømen er en strøm med masse monstre som spiser deg med en gang.

Glasshuset[rediger]

Bodøs stolthet(?) glasshuset ble bygget slik at bodøværingene kunne shoppe og spasere gjennom byen uten å fysisk berøres av kraftig vind og dårlig vær. På fredag og lørdagsnettene forvandles glasshuset fra tilfluktssted til kamparena. Det går ikke en helg uten voldsutøvelse og nevekamper inne i glasshuset [1]. Det diskuteres om dette fenomenet faktisk er framprovosert av Bystyret som et noe desperat forsøk på å jevne ut befolkningstallet i kommunen. Noen har også kommet med forslag om å stenge, evt. knuse glasshuset. Nynasister har dessuten truet med å gjennta krystallnatten om ikke alle de utkledde jødene (gangsterne, altså) ikke blir fjernet. I det daglige er Glasshuset forpestet av hobbygothere/satanister og andre glasshusrotter som i praksis er dagtidsuteliggere og slitere av varierende natur. De sitter der på benkene, spiller stygg musikk via mobilene sine, og drar seg i snabben. I tillegg har man gangsterne som tilbringer ca. 125,3% av de triste livene sine i Glasshuset, men fortsatt liker å whine over glasshusgotherne. Dette kommer av pubertale årsaker, og det spekuleres i at disse individene kan være direkte beslektet til "The Missing Link". Store deler av Bodøs befolkning hater denne stygge rasen som kun er et fenomen i Bodø og i Sør-Afrika. Den Norske Regjering foreslo i 2008 at det skulle utlyses fellingstillatelse på omlag 100 individer/glasshusrotter til det felles beste for Bodøværingene og verden på lang sikt. Glasshusrottenes nye "hangout place" er den beryktede *AGA mat benken* der dem sitter og ser på folk som går forbi, og spiller trasig metalmusikk fra mobilene sine. du ser glasshusrottene på plass, hver dag, etter klokken 18.00. Da er de klare for en ny kveld med slask og "henging" i det praktfulle glasshuset. En av de mest kjente og kjære gruppelederene er en bebrillet kar med mullet, kjent for å gå over på neste generasjon fjortiser når ett år er omme. Glasshusrottene blir stadig hanket inn av lovens lange arm, grunnet boksematcher og chickfights! og dem er i en alderen mellom 13-65 år. hvor flertallet er Gothere og Alkoholikere. Du ser noen "stonere" av og til, men dem henger for det meste uttafor *City Nord* hvor dem selger hasj til fjortiser med familieproblemer. Det må også sies at Glasshuset er for det meste kontrollert av de såkalte gangsterne, som møtes i glasshuset hver dag, å går den samme ruten rundt koch å ned i glasshuse å henger for så å irriter seg over glasshusrottene(gotherne/emoen!) de mest aktive gangsterne er i alderen 14-18, men sjokkerende nok, starter gotherne recruteriing helt ned i 12års alderen, og de eldste vet vi ikke alderen på, men ryktene sies at det er gothere som har vert der ei stund...


Øretunnelen[rediger]

Bodø er et forblåst tjyvholl langt oppe i gokk. Bodøværingene er kjent for å være helt tom i nøtta. Kikker du inn i øret på en Bodøværing, så kan man se tvers igjennom den såkalte øretunnelen. Dette fenomen benyttet Roald Amundsen seg av på en genial måte. Han monterte en linse i hvert øre på en Bodøværing, og benyttet han som kikkert på sin ferd mot sørpolen. Dette var den første selvdrevede kikkert, som senere ble svært poppulært i det norske forsvar, på linje med selvdrevet artilleri. Denne bruk av Bodøværinger går ut på at man bruker øregangen som utskytningsrør for granater, en også kalt selvdrevet 155mm felthaubitser. Av samme årsak er Bodøværingene svært populær i bombekastertroppene. Det meldes at en del av Bodøværingene som har opptrådt i disse rollene, i ettertid lider av tinnitus. For å holde rede på tiden tatoverte Amundsen en urskive på Bodøværingens skinker, og monterte et urverk. En av planetene ble senere oppkalt etter oppfinnelsen: Ur-anus. Festemekanismen er i dag kjent som ”Butt plug”, i Bodø kjent som en ”Bodø plugg”. Amundsen eksperimenterte også med å bruke Bodøværingen som kompass, med genitalia som kompassnål. En kompassrose ble tatovert rundt kompassnålen. Imidlertid viste det seg at de fleste Bodøværinger er skaphomser, noe som førte til stor misvisning. I tillegg ble kompassnålen ubrukbar i kulden. Amundsen hadde også observert at Bodøværingene hadde kraftig hårvekst på hendene, og trodde derfor Bodøværingen ville kunne gå til Sydpolen uten å fryse på fingrene. Etter hvert viste det seg at hårveksten skyltes hyppig selvtilfredsstillelse, noe som også forklarer Bodøværingenes dårlige syn. Amundsen fikk satt en stopper for Bodøværingens adferd etter at den forårsaket store problemer i gruppen. Hårveksten avtok, synet ble bedre, men problemet med frosne fingre økte. Den eneste som til dags dato har gått til Sydpolen uten å fryse på fingrene er Cato Zahl Pedersen.

Øretunnelen fører imidlertid til et nokså plagsomt naturfenomen. Når det blåser som verst i Bodø (noe det som oftest gjør) blåser vinden tvers igjennom øretunnelen, og det oppstår en skingrende, og for omgivelsene plagsom plystrelyd: ekstern tinnitus. For å unngå denne gjennomtrekken i topplokket bruker de fleste bodøværingene ørevarmere til daglig.

Den tanketomhet som kjennetegner Bodøværingene har ført til en total mangel på humoristisk sans, spesielt når det gjelder sjangerne sarkasme og ironi. Det mennesker fra andre steder kaller god humor, tar Bodøværingene som en personlig fornærmelse mot seg og sin by. Bodøværingenes reaksjon på denne teksten er et godt eksempel på denne egenskap.

Torghatten 2000.jpg

Bodøværingene er svært stolte av sin øretunnel. De har derfor reist et gigantisk monument: Torghatten, for å sikre at Bodøværingenes fysiske attributt ikke blir glemt.

Bodø Bæst[rediger]

Det såkalte fotballaget i Bodø heter Bodø Bæst[2]. Hjemmestadion heter Aspmyra. Laget ble startet av en haug med profesjonelle som ønsket å spille det amerikanerne kaller ”soccer”. Alle andre lag i Norge spiller et helt annet spill, som amerikanerne kaller ”sucker”. Denne språklige og konseptuelle forklaringen er på grunn av at Bodø bæst gjør det såpass bra i den norske fotballserien. Fotballspillere som ikke er forberedt på spillestilen til Bodø Glæmt, får seg en alvorlig smell når de møter laget på banen. Den hyppigste forekommende skade på Assmyra er et stort tap hos motstanderne. Sommeren -08 gjennomføret Bæst en treningsleir i Tromsø, noe som førte til mye oppmerksomhet fra lokalbefolkningen. Les mer her: [3]

Når Bodøværingene ser laget sitt spille blir de kjempe engasjert. Oftest høres de ut som en flokk bavianer, spesielt dersom det er fargete spillere på motstanderens lag. Dette fenomen fører ofte til uro på hjemmetribunen. Det kommer av at alle mann tar den foranstående bakfra. De som står på første rad har ingen å ta, så de drar seg det de klarer i snabben. De som står på bakerste rad koser seg med kosteskaft.

Bodøværingene pleier også å smugle fyrverkeri inn på tribunen. Bengalske lys er mest populært. Fyrverkeriet gjemmes i kroppens hulrom. Dette er årsaken til at all bruk av åpen ild, og røyking, er strengt forbudt på Assmyra. Bodøværinger med brennende fyrverkeri inne i rumpa er ikke noe vakkert syn, og har ført til alvorlig kvestelse og skade, og har inspirert kunstnere som Hank von Helvete og Labbetus. Fenomenet er opphave til uttrykket ”å sette en rakett i ræva”.

Kultur og religion[rediger]

Bodøværingene er som nordlendinger flest, dvs. at drikking står i sentrum. Hver helg er en ny fest for folket. "Drekk, pul og stæl...du ska dø alikavæll" er ett Bodø-uttrykk som vel i teorien sier det meste om Bodø.

Religion står i sentrum i Bodø, hver lørdag samles folk på diverse utesteder hvor de tilber drikkeguden Alkoholia. Religionen står for å drikke mest mulig på kortest tid for så å ofre medmennesker i Alkoholias navn (ofringen foregår i glasshuset etter utestedenes stengetid). Ofringen skjer ved å gå løs på hverandre med bare nevene.

Eminem Tunellen[rediger]

Bodø er kjent for å være farmerbyen til Eminem og hans plateselskap. Det er veldig mange gode rappere i Bodø, det diskuteres hyppig om det er det byen er mest kjent for, internasjonalt. Eminem er hyppig på plass i byen selv, men har aldri holdt konsert. "-Yeah, I know whatever, but atleast I gave some money to some poor kid once, whatever". Det ryktes derimot at han vil gjøre en reunion 2000-fest en gang rundt 2020. Dette kan bekreftes fra flere hold.

Glasshusets konge er en evig kamp mellom tre ungdommer: en hasj røykende gangster, en svarkledd satanist og en feit wannabe smartæs. Hasjmannen er en rolig (hasjen) gutt med syke kommunistiske meninger. Den andre er en tynn satanist i rød lue (denne lua er viktig, den forlater han aldri) og den tredje tror han eier hele verden, siden han kan tafse på alle små jentene, kaste på småguttene og kjøpe røyk til fjortisene. Ikke nokk med det, men det ligger alkoholikere på vær benk. Politiet er pent opptatt av og ta kontroll over disse. eg jobba på ewos!

Språk, ord og uttrykk[rediger]

Bodøniansk stammer fra norsk nynøst og er forståelig for de fleste andre nordmenn, men enkle ord har stor spinnvidde fra standard norsk. Bodøniansk kjennetegnes best ved at JEG byttes ut med Æ. Bodø har en nydelig dialekt, de sier som regel Spøtt, klepp, fløtt osv når det heter spytte, klippe, flytte! De har også en splittet by, hvor svenskebyen er en del av den og språket snakkes litt finere. Hvis du møter en Bodøværing på gaten som er under 30år, vil h*n benekte all kjennskap til den andre dialekten.


Bodøværingene bruker mye bannskap i sin dagligtale (KOR I FAEN HAR DU FÅTT DET FRA?) og legger ikke skjul på det, man kan oppleve å få kraftige hedenske uttrykk ropt etter seg så vell ukedagen som i helgene.

Bådåddjo-skandalen[rediger]

I 2011 hang Bodø Kommune opp nye kommunenavnskilt ved innfartsårene til kommunen, der Bodø også har fått navnet "Bådåddjo". Stor kritikk har haglet fra pitesamene, som føler seg tilsidesatt til fordel for lulesamene. På skiltet skulle det ifølge pitesamer helst stått "Budva", da Bodø er lokalt utsalgssted for Budwar-ølet (også kjent som det opprinnelige Budweiser). Skandalen har ført til blodige oppgjør i Bodøs gater, og er grunnen til at halvparten av Norges samebefolkning idag holder til i Oslo.

6 retninger for reise og kart:
  Nord                  
Vest Hjemme Øst                
  Sør                  
                    Langt langt borte


Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!