Bokstav

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

En bokstav er en del av et alfabet. Som kjent består det norske alfabetet hovedsaklig av a, b, c, d, e, f, ¤, &, µ, ?, +, ^^ ,@ ,< ,> ,| ,og sist men ikke minst @. "Bokstav" må for all del ikke sammenlignes med "bokstaver", som da kan gi alvorlige følger som et usansynlig vranghøvlete syn på dagens rettigheter til alfabetikerne landet over. Den viktigste bokstaven i det norske ordforådet er riktig nok @. Denne "@" kan også beskrives som en "alfakrøll", "krøllalfa", "snabelkrøll", "snurrevipp", og det antageligvis mest kjente ordet "vippsnurrekrøllivøllesnabelektikeralfahval".

En annen viktig bokstav er plog-e. "ę" ble i tidligere tider brukt av bønder i England, som er et tettsted på Toten. Når man sa ę mente man egentlig bare "plog". Dermed med ęe brukt dersom man skulle ut å pløye jorda. Deretter spredte bokstaven seg til flere deler av landet og er i dag stort sett brukt av dverger som vil si noe stygt om en annen dverg. "Din jævla ę" betyr egentlig "Jeg liker deg ikke din stekte snømannelsker". Men kan foreløpig kun brukes av dverger som til vanlig kun snakker nynorsk.

Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.