Bombe

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Ordet bombe kommer av det latinske ordet bombard, som direkte oversatt betyr "Evnen til å tilintetgjøre". Bomben har en lang og komplisert historie. De tidligste bombene man kjenner til, er aztekerbombene som ble produsert av de gamle aztekerene som levde for over 3000 år siden.

Aztekerbombene[rediger]

Denne patenten fungerte slik at man varmet opp en uskyldig fange over et bål helt til fettet i kroppen hadde utvidet seg nok til at personen sprakk. Dette skapte en såkalt sjokkbølge, som består av elektroner (strøm) og vannmolekyler som er presset inni hverandre. på denne måten får du en slags usynlig vegg med stor kraft. Denne bomben hadde bare en dødsradius på 1,5 m, men folk forstod fort at denne ideen var ideell for framtidige "forhandlinger".

Senere ble det oppfunnet en rekke forskjellige metoder på bomber, men det store gjennombruddet kom da kineserene fant opp et stoff som kunne fremme effekten ytterligere. Dette stoffet fikk navnet krutt, som egentlig bare betyr "hissig liten mann". Slik ble kruttbombene oppfunnet. Uttrykket "hissig liten mann" kommer av at folk har blitt så sur at de har eksplodert. ikke tull med dette hvis noen sier de skal eksplodere, for det ender fort at de sprenger og det blir bare mye søl.


Resultat av en relativt kraftig leksebombe. Bildet ble tatt utenfor Drammen.

Kruttbombene[rediger]

Går ut på at man fyller en tett beholder med herpium-smelfid(HrSm), også kalt krutt. Når du hadde gjort dette, måtte du riste beholderen slik at det ustabile stoffet ble utløst. Dette ga en stor effekt, med stor ødeleggelsesradius i forhold til tidligere metoder. Ulempen med denne bomben var at en person måtte ofre seg hver gang, fordi en måtte riste på bomben helt til den ble utløst. Videreutviklinger av kruttbomben er bl.a. kamikazebomben og leksebomben, der det også må ofres en person hver gang. Tapene av personer ble med tiden for store, slik at man fant opp en helt ny type bombe. Denne ble opfunnet av Sauroman, som lagde den for å sprenge seg vei inn i Helmsdjupet hvor kjæresten hans bodde. Han gjorde dette fordi hun hadde slått opp, og han drepte henne under eksplosjonen. Dette fører oss inn på "Den moderne bomben".


Den moderne bomben[rediger]

Er som regel av amerikansk fabrikat. Denne bomben er ment for å skape fred, ved å utslette alt i sin vei. Fordi disse slippes fra fly trenger du ikke lenger en person som må riste på bombene slik at de skal aktiveres, fordi de blir ganske så ristet når de treffer bakken fra 1000 fots høyde. I tilleg til dette brukes det ikke lenger gammeldags krutt i bombene, menn en meget reaktiv gass. Denne gassen er kjent som lystgass fordi man blir så lystig etter å ha ødelagt et område totalt. Selv om bomber er oppfunnet for å gjøre forhandlinger, blir de vanligvis misbrukt fordi vi mennesker ofte tar forhastede slutninger. Denne patenten, som startet som et ritual hos en voldlig indianerstamme i Amerika, har med tiden blitt et meget kraftfullt pressemiddel og en effektiv vaskemaskin.

Forskjellige andre bomber[rediger]