Bosnia-Hercegovina

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Republika Bosna i Hercegovina Peпyблика Босна и Херцеговина
Bosnia-Hercegovina
Devided-bih-flag.gif
(flagg)
Devided-bih-flag.gif
(våpenskjold)
«Bosanska zastava
-UnitedDivided We Stand»
LocationBosnia.PNG
Hovedsteder ChuckNorrisGrad
Største byer Visoko
Innbyggertall 4 332 893
Offisielle språk Bosnisk, Serbisk, Kroatisk, Serbo-Krotatis, Kroatia-Serbisk, SBK, Serbo-Bosniask-Krotatisk, Kroat-Bosnisk-Serbisk, Serbisk-Kroatisk-Bosnisk, Montenegrisk, Bosnisk-Serbisk-kroatisk-montenegrisk, Bosnisk-kroatisk-serbisk-montenegrisk, Montenegrisk-Serbisk-kroatisk-Bosnisk og Tyrkisk
Styreform Mafiastyrt enevelde
President: Miroslav Lajčák.
Statsminister: Željko Komšić Nebojša Radmanović
Selvstendighet Hele familien er samlet etter 29 August 1189
Avhengig av Ingen
Uavhengig av Russland, Adriaterhavet
Valuta Sigaretter
Tidssone Samme som Norge
Nasjonaldag Nasjonaldag??
Landkode (Har ikke rukket å bestille ennå)
Toppnivådomene .bosniaandherzegovina
Nasjonalsang:
«Oj djevojko Djidjo moja»

«Hallo, Månen!»

- Forvirret rockeband på konsert i Bosnia-Hercegovina

Bosnia-Hercegovina regner som Chuck Norris fødeland, det var han som utløste 1. verdenskrig alle har vel hørt om "spyttene i Sarajevo", de tror de var skudd, men Chuck spytter så hardt at det går med kulens hastighet. Bosnias hovedstat heter ChuckNorrisGrad, og her blir all verdens poletikk og pengeomsetning drevet.

I 1991 brøt det ut en krig som ble Europas største etter 2. verdenskrig, også denne gangen var det Chuck Norris som startet den ved roundhouse kicke Tito, som døde 10år før episoden siden han fryktet Chuck Norris, men Chuck vekket ham til livet og banket ham igjen. Bosnia er kjent som USA's rikeste land selv om det ligger i Europa. Europa er et bosnisk navn som betyr noe som eruopa. George W. Bush har også fått navn etter et bosnisk ord som enkelt forklart vil si at han er en "homofil pingle som suger kuk mens han sitter å driter faren sin i øyet."

Bosnia er beste landet

Økonomi[rediger]

Økonomien er basert på å selge pite og cevape, men tjener penger på å selge Tyrkisk mat til vest Europa. Mafiaen gjør alt jobben får landet pogrun av at Presidentene ikke klarer og gjøre jobben sin, de sloss heller om maten. Bosnia-Hercegovina importerer alt fra Somalia, siden Somalia er det rikeste landet i verden. Nr 2 import er Moldavske Horer siden det finnes ingen slike i landet til Chuck Norris. Bosnia-Hercegovina tilbyr billige flyturer til en rekke muslimske land. Største flyselskap er "Mujahedin Airlines". Skulle du ønske å reise til Irak, er "Mujahedin Airlines" det tryggeste valget. Er du drittlei av vestlig politikk og ønsker å protestere med å sprenge en bygning, tilbyr "Mujahedin Airlines" billige fly med egen pilot.

«Folk og sånt»[rediger]

Bosnia-Hercegovina er et svært sammensatt og komplekst land uten komplekssalt. For det første, snakkes ikke islandsk, for det andre, kjører trikken i Chucknorrisgrad baklengs. Trikken er ikke eid av Mujahedin Airlines og har generelt sett veldig lite å gjøre med dem. Den ene provinsen, Bosnia, er grei. Hovedstaden ligger der og det bor det ganske enkelt bosniere. I Hercegovina er ting litt annerledes. En gang i historien fantes en keiser Cegō (trykk på den lange o-en). Han var oppkalt etter det han og hans folk (cegovinerne) kalte Cegōvin. Cegōvina kommer fra det ikke eksisterende pidginspråket germanofrankisk (også kjent som tysk-fransk eller francogermansk) og betyr det er god vin (C'est gut vin). Den andre av de tre store folkegruppene heter heglobynere og mener fortsatt at landet burde kalles Bosnia-Hemoglobina etter dem selv. Heglobynerne hevder at de har kalt seg opp etter hemoglobinen i blodet til alle bosnierne de drepte tidlig i historien. Den siste store folkegruppen er ulovlig innvandrende kinesere som jobber i landet. De kaller seg selv for renner etter det kinesiske ordet for menneske - rén. Disse tre folkegruppene har, diskriminerende mot de utallige andre folkegruppene, laget navnet Hercegovina fra Hemoglobynia + Rennya + Cegovin + landia (det offisielle navnet er fortsatt Hemoglobyniarennyacegovinlandia og bøyes i 114 ulike kasus). Nasjonalsangen til landet er oppkalt etter kaoset og heter «Folk'e son» («Folk og sånt»).

Nasjonaldrakten er hvite helsetrøyer, og alle menn og gutter må obligatorisk gå i disse minst 20 timer hver

Bosnere må alltid spise burek og cevapi ikke bare fordi det vi er kjent for men fordi det er opplandingen for at vi skal være bosnere i Norge.

Kjente Folk i Bosnia[rediger]

 • Chuck Norris
 • James Bond
 • Edo Maajka
 • Bill Clinton
 • Martha Stewart
 • Zlatan Ibrahimovic (selv om mange tror han er svensk)
 • Bosnerne som har tatt over Askers butikker
 • Foreldrene mine
 • DragonForce
 • Broren til Harry Potter
 • Rocky
 • Dino Merlin
 • Han som kjører pirat taxi i Oslo
 • Mujo
 • Haso og kona hans
 • Arlind Ramadani
 • M.Jordan

Henrik Hole

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.

Kasim bader og bestefar